.

.

 

.

Uitbreiding Landal Aelderholt met dertig woningen

Op de voormalige golfbaan van Landal Aelderholt is de bouw gestart van dertig bijzonder hoogwaardige, grote vrijstaande bungalows. Het gaat om woningen voor minimaal acht en maximaal 24 personen. In juli wordt de eerste fase opgeleverd, in oktober de laatste.

,,De vraag naar grotere woningen is de laatste jaren flink toegenomen'', vertelt Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks. ,,Landal Aelderholt kon niet aan deze vraag voldoen, terwijl de aanwezige centrale voorzieningen extra capaciteit gemakkelijk aan zouden kunnen. De uitbreiding komt tussen de twee aanwezig golfbanen: de 9-holes golfbaan met B-status van Landal en de 18-holesbaan met A-status van golfclub 'De Gelpenberg'. Om op golfgebied te kunnen concurreren, was uitbreiding noodzakelijk maar niet wenselijk. In plaats daarvan hebben we samenwerking gezocht met De Gelpenberg. Van de golfbaan van Landal worden nu drie holes opgeofferd voor de uitbreiding.”

Gekozen is voor het ontwerp van de architecten van het bureau Factor. De rietgedekte woningen hebben de vorm van een boerderij en de grotere types bezitten zelfs een deel. Bijzonder aan de nieuwe bungalows is de 8-persoons eco-bungalow. De woning wordt voorzien van de nieuwste technologieën op eco-gebied, zoals een eco-schakelaar, waterbesparende douches en zonnepanelen. De daken zijn optimaal geïsoleerd, er is driedubbel glas gebruikt, de noordzijde van de woningen bestaat uit natuursteen terwijl de zuidzijde veel ramen telt. Er zijn bewegingssensoren die de verlichting en verwarming aansturen. En tot slot hebben de woningen vogelvriendelijke dakpannen.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel