.

.

 

.

Bestemming bereikt.

Sinds de achtjarige Roald Stevens uit Meppen op school een spreekbeurt over duiven had gehouden, is hij niet meer weg te slaan bij deze mooie vogels. Regelmatig gaat hij even naar Albert Bos, ook uit Meppen, om diens duiven te bekijken. Albert bracht Roald in contact met de Stichting Promotie Postduivensport Nederland (PPN). De PPN heeft als doel het promoten en bevorderen van de duivensport in de ruimste zin. De stichting probeert haar doel te bereiken door het initiëren, bevorderen en ondersteunen van acties die er toe leiden dat meer mensen, maar vooral kinderen de duivensport gaan beoefenen.

 

 

Eén van deze acties is het uitlenen van een promohokje. Een promohokje is een startershokje, dat kinderen voor twee jaar in bruikleen krijgen als zij met de duivensport willen beginnen. En dat is nou net wat voor Roald. Gelukkig kwam hij in aanmerking voor zo’n promohokje en dus gingen Albert, Roald en zijn moeder Yvonne op woensdag 30 maart naar Lochem om  het duivenhokje op te halen. Omdat het hokje groter uitviel en niet in de bus paste, moest het op het dak worden geplaatst. Dit ging niet gemakkelijk, maar met een takel en veel duw- en trekwerk lukte het toch.

Via allerlei binnenwegen reden ze terug naar Meppen. `Het was eigenlijk best wel spannend´, vertelt Roald. Iedere keer wanneer ze een vrachtwagen passeerden, schommelde het hokje op het dak. En elke rotonde moest met een slakkengangentje worden genomen, bang als ze waren dat het hokje er af zou glijden. In Meppen waren er vier sterke mannen nodig om het hok voorzichtig van het dak te halen.

Roald had van tevoren met zijn vader en moeder al een plek uitgezocht in de schuur. Straks komt hij op een mooie beschutte plek in de tuin. Van Albert Bos heeft hij twee postduiven gekregen en binnenkort krijgt hij nog een paar van Pim van Rijn uit Dalerveen. Nu kan Roald beginnen. Hij gaat eerst duiven kweken en daarna met de jongen trainen, zodat hij in augustus een paar keer mee kan vliegen met een duivenvlucht.

Hij is inmiddels jeugdlid geworden bij PV de Snelpost in Dalen. En af en toe gaat Roald met Bert Bruinsma en Albert naar Dalen om te zien hoe het daar toegaat en om alle geheimen van de duivensport van zijn mede duivenmelkers te leren kennen. Voor meer informatie over de promohokken, ga naar de website: www.promotie-postduivensport.nl

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel