.

.

 

.

Toestand Joke Klasen nog steeds zorgelijk

De toestand van Joke Klasen is nog steeds zorgelijk en kritiek. Op zaterdag 12 maart werd de inwoonster van Zweeloo na een korte maar felle keukenbrand in de woonboerderij aan het Wheempad met derdegraads brandwonden opgenomen in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Sindsdien is haar toestand stabiel, maar het levensgevaar nog steeds niet geweken. Dochter Geke Elving uit Schoonoord laat weten dat de verwondingen zeer ernstig zijn en dat voor Joke nog een lange periode van herstel wacht. 'Op dit moment vinden er wekelijks huidoperaties plaats. Vanwege de beademing wordt mijn moeder zoveel mogelijk in slaap gehouden. Praten gaat nog niet. Ze reageert alleen heel even met een teken wanneer je je eigen naam noemt. Rust is voor haar op dit moment belangrijk. Iedereen leeft enorm met haar mee en dat voelt uiteraard heel goed.' Joke, moeder van twee dochters en twee zoons, had net een moeilijke periode achter de rug in haar privéleven en wilde in Zweeloo een nieuwe start maken. 'Dat haar dit heeft moeten overkomen is een ongekende tragedie', zegt Geke.

De brand in de vroege avond van zaterdag 12 maart was zeer aangrijpend. In het bijzonder ook voor Marchien Denen. Zij verhuurde sinds oktober een gedeelte van haar woonboerderij aan Joke. De afschuwelijke beelden zal ze niet snel meer vergeten. Marchien wil haar grote waardering uitspreken voor de zeer kordate hulpverlening, die direct na het ernstig ongeluk in haar woonboerderij op gang kwam. “Dankzij zeer alert reageren van mijn kleinzoon Mark Nijenbanning is de brand tijdig ontdekt en hebben we Joke daarmee net op tijd uit de vlammenzee kunnen redden. Joke is op eigen kracht naar buiten gekomen, maar haar toestand was direct zeer kritiek. Het belangrijkste is dat je op dat moment zelf de juiste dingen doet en niet in paniek raakt. Gelukkig waren ook mijn zoon Henk en schoondochter Ina snel ter plaatse en hebben beide heel kordaat gereageerd. Dat geldt ook voor de brandweermannen en het ambulancepersoneel. Ik wil iedereen een compliment maken voor de daadkrachtige manier waarop Joke direct na de vreselijke brand is geholpen.' Marchien heeft frequent contact met Geke en de overige familieleden. 'Het is voor mij heel moeilijk om er los van te komen. Ik hoop van harte dat Joke de behandelingen goed doorstaat en het leven straks weer op kan pakken.'

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel