.

.

 

.

Verkeersexamen dit jaar weer in alle Drentse gemeenten

Het 79e VVN theoretisch verkeersexamen wordt op donderdag 14 april in Drenthe door zo’n 6400 leerlingen van de basisschool gemaakt. In alle Drentse gemeenten zal er ook een praktijkexamen georganiseerd worden, waar zo’n 95% van de scholen in Drenthe aan deelneemt.

Het Verkeersexamen bestaat uit een schriftelijk deel met vragen over verkeersregels en een praktisch deel waar het toepassen van verkeersregels in verkeerssituaties wordt gecheckt.

 

Leerlingen maken de meeste fouten in vragen over voorrangsregels. Bij het praktijkexamen zijn de meest gemaakte fouten het niet uitsteken van een hand en het niet goed achterom kijken bij het afslaan.

 

De praktijkexamens in Drenthe zullen verspreid over april en mei gehouden worden. Waar landelijk de trend is dat aan het praktijkexamen minder scholen deelnemen door gebrek aan fietsvaardigheid of goede fietsen, is dit niet het geval in Drenthe. De provincie en gemeenten in Drenthe vinden goede verkeerseducatie belangrijk. Dit wordt gestimuleerd met verkeersouders en het Drents Verkeersveiligheidslabel voor basisscholen. Ook hebben alle scholen van provincie en gemeenten in 2009 de map FietsSeef ontvangen met fietslessen voor alle groepen. Met deze map kunnen scholen fietsvaardigheid oefenen op het schoolplein. Iets waar scholen en verkeersouders steeds meer gebruik van maken.

Het praktisch verkeersexamen wordt gesubsidieerd door de gemeenten. Afdelingen van Veilig Verkeer Nederland, verkeersouders, scholen en gemeenten zijn betrokken bij de organisatie en uitvoering ervan. Het blijft altijd weer een hele klus om hiervoor vrijwilligers te vinden, die het praktijkexamen mogelijk maken. Ook dit jaar lukt het weer om met vrijwilligers van afdelingen en scholen (ouders) het examen te organiseren en de controleposten te bezetten.

Zo’n 6400 leerlingen uit groep 7 en/of 8 op ruim 300 scholen in Drenthe zullen dit jaar het theoretisch verkeersexamen maken. 290 scholen nemen ook deel aan het praktijkexamen. Onder de niet-deelnemende scholen zitten ook kleinere scholen met een combinatiegroep 7 en 8, die om het jaar mee doen.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel