.

.

 

.

Aanschuifmaaltijden wegens succes geprolongeerd

De Horecavereniging Zweeloo prolongeert de Aanschuifmaaltijden, waarmee het de afgelopen jaren reeds veel succes boekte.  Zoveel mogelijk dorpsbewoners laten aanschuiven aan een grote tafel om gezellig, heerlijk en betaalbaar te eten. Dat beogen de zes horeca-etablissementen restaurant Het Wapen van Aelden, Bistro Tante Sweel, hotel–café–restaurant Hegen, 't Hoes van Hol-An, restaurant Perkaan en restaurant Adema met dit culinair evenement. Inwoners kunnen de komende weken weer bij toerbeurt tegen een gereduceerd tarief bij de zes deelnemende horeca-etablissementen aanschuiven voor een heerlijke complete maaltijd. Voorzitter Jan Piet Heederik van de Horecavereniging Zweeloo legt uit dat er ten opzichte van de afgelopen jaren een paar aspecten zijn gewijzigd. 'We organiseren naast de aanschuifmaaltijden (2 gangendiner plus kopje koffie) ook thema-avonden. Dat is een heerlijk 3 gangenmenu met elke keer een ander culinair thema. Behalve de prijs en de culinaire invalshoek willen we met de aanschuifmaaltijden (aan lange tafel) ons vooral richten op de medebewoners van de dorpen van de oude gemeente Zweeloo. De thema-avonden, meer op basis van individuele reservering en aan tafeltjes met een beperkt aantal gasten, zullen ook in de omliggende dorpen en/of gemeenten gepromoot worden.' Het idee kwam ruim twee jaar geleden uit de koker van de Horecavereniging Zweeloo en bleek een schot in de roos. Heederik legt de achtergrond van het initiatief uit. 'Met name is het aantrekkelijk voor 'dorpsgenoten' die niet gewend zijn om met enige regelmaat buitenshuis te eten. Deze doelgroep willen we graag nader kennis laten maken met de veelzijdige keuken van de Zweeler horeca. De deelnemende horecabedrijven hebben gekozen voor een laagdrempelige opzet, dus in die zin kan én mag iedereen aanschuiven! Ook voor alleenstaanden én 'moeders' én 'huisvaders' die een keertje geen zin hebben om te koken ~ en in een sfeervolle entourage buiten de deur willen eten ~ is dit een prima gelegenheid om aan te schuiven voor dé betaalbare maaltijd. Liefst aan een lange tafel, want dat vergroot de gezelligheid. De aanschuifmaaltijden zijn namelijk óók goed voor de onderlinge verstandhoudingen', zo belicht Heederik het veelzijdige karakter. De opzet is volgens de voorzitter van de Horecavereniging Zweeloo even simpel als doeltreffend: de aanschuifmaaltijden bestaan uit een tweegangendiner plus kopje koffie, voor de aantrekkelijke prijs van 12 euro. Op de thema-avonden kunt u zich laten verwennen door een heerlijk drie-gangen-menu met elke keer een ander culinair thema, kosten 19,50 euro. Aanschuiven vanaf 18.00 uur en voor de thema-avonden bent u welkom vanaf 18.30 uur. Reserveringen tot uiterlijk een dag van tevoren. De programmering is ook te lezen op de website van de Horecavereniging Zweeloo: www.horecazweeloo.nl en wekelijks op de Z.E.E.F. kalender in Oes Eig’n kraantien.

Schema januari tot en met april 2010 (onder voorbehoud):

Donderdag 21 januari : Aanschuiven bij restaurant Het Wapen van Aelden, Aalden, tel. 0591 - 371241
Vrijdag 29 januari : Thema-avond restaurant Adema, Aalden, tel. 0591 - 371454
Vrijdag 5 februari : Aanschuiven bij restaurant Perkaan, Wezup, tel. 0591 - 37 7336
Donderdag 18 februari : Aanschuiven bij restaurant Het Wapen van Aelden, Aalden, tel. 0591 - 37 1241
Vrijdag 26 februari : Thema-avond bij Bistro Tante Sweel, Zweeloo, tel. 0591 - 37 1959
Vrijdag 5 maart : Aanschuiven bij 't Hoes van Hol-An, Aalden, tel. 0591 - 37 1268
Vrijdag 19 maart : Aanschuiven bij restaurant Perkaan, Wezup, tel. 0591 - 37 7336
Vrijdag 26 maart : Thema-avond bij restaurant Adema, Aalden, tel. 0591 - 37 1454
Vrijdag 2 april : Aanschuiven bij 't Hoes van Hol-An, Aalden. tel. 0591 - 37 1268
Vrijdag 16 april : Aanschuiven bij hotel-café-restaurant Hegen, Wezup, tel 0591 37 1224
Vrijdag 23 april : Thema-avond bij Bistro Tante Sweel, Zweeloo, tel. 0591 - 37 1959

 

 

Bijschrift archieffoto: Zoveel mogelijk dorpsbewoners laten aanschuiven aan een grote tafel om gezellig, heerlijk en betaalbaar te eten. Dat is de opzet van de Aanschuifmaaltijden, die komende vrijdagavond weer van start gaan. (Foto : Ruud Janse Fotografie) {jcomments on}

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel