.

.

 

.

Zeilboot van Klaas en Anne Tromp uit Zweeloo raakte autowrak in Stieltjeskanaal

Zo’n drie weken geleden werd in het Stieltjeskanaal bij Zandpol een autowrak met daarin een stoffelijk overschot uit het water gehaald. Na onderzoek bleek het om de sinds 2006 vermiste accountant Dirk Hekman uit Emmen te gaan. U heeft het waarschijnlijk allen via kranten, radio of televisie gevolgd.

Wat in de berichtgeving in de media enigszins onderbelicht is gebleven, is het gegeven dat de melding van iets ongewoons in het kanaal van Klaas en Anne Tromp uit Zweeloo kwam. Op weg naar Hasselt, de thuishaven van Klaas en Anne, botste hun bijna 8 meter lange zeilboot “Vrije Vogel” voor hectometerpaaltje 7.0 in het Stieltjeskanaal op een hard voorwerp.

Klaas: “het was een enorme klap, dat was dus schrikken geblazen. We merkten direct al dat het roer behoorlijk ontzet was. Gelukkig was de motor niet geraakt, waardoor we met het beetje sturen dat nog mogelijk was, konden doorvaren naar scheepswerf de Vlijt in Coevorden. Hier bleek inderdaad dat het roer vernield was, terwijl ook de polyester romp niet ongeschonden uit de strijd was gekomen. Gelukkig zijn we voor de schade verzekerd.”

In Coevorden werd ook de provincie gewaarschuwd. Klaas: “wij hadden direct wel het vermoeden dat het geen boomstronk of iets dergelijks was. Ik ben al zo’n 40 jaar schipper, weet dus wel wat gewoon of ongewoon is. In ons geval moest het wel om iets bijzonders gaan en dan wordt je geacht dit te melden bij de provincie. Maar dat het een auto zou zijn, en dan ook nog die van Hekman, dat hadden we natuurlijk nooit vermoed.”

Een dezer dagen hopen Klaas en Anne hun gerepareerde zeilboot weer op te kunnen halen.

Bijschrift foto: de “Vrije Vogel” van Klaas en Anne Tromp (eigen foto)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel