.

.

 

.

Demonstratie Duo-Fietsen in Aalden

Op woensdagmiddag 25 mei bij De Korenhof

In het ouderencentrum De Korenhof in Aalden staat woensdagmiddag 25 mei een demonstratie-training van het DUO-fietsen op het programma. Het is een project van de Stichting Duo-Fietsen gemeente Coevorden. Een initiatief dat is opgezet in samenwerking met de afdelingen van het Rode Kruis in Zweeloo, Sleen en Coevorden/Dalen. Met de DUO-fietsen kunnen minder mobiele mensen samen met vrijwilligers een gezellige fietstocht maken. Er zijn veel ouderen en gehandicapten die er graag met de fiets op uit zouden willen gaan, maar dat niet meer durven of kunnen.

Samen fietsen brengt mensen met elkaar in contact en in beweging. Een vrijwilliger en een deelnemer zitten naast elkaar op de DUO-fiets. De fiets is toegerust met een elektrische trapondersteuning. Hierdoor is meetrappen van de deelnemer niet noodzakelijk.

Bij voldoende deelname is het streven om op regelmatige basis, bij goed weer, een morgen of middag met een paar duo-fietsen een rondje van 15 a 20 kilometer te rijden. Onderweg is er uiteraard een koffie- of thee-stop. Het project is wel afhankelijk van een voldoende aantal deelnemers en vrijwilligers. Heeft u belangstelling en wilt u meefietsen, hetzij als deelnemer of vrijwilliger? Kom dan op woensdagmiddag 25 mei naar De Korenhof in Aalden om kennis te maken met het DUO-fietsen. Aanvang van de demo: 14.30 uur.Voor meer info kunt u contact opnemen met Henk Nieuwenhuizen, tel. 0591-532160. Meer info is ook te lezen op de website: www.duofietsen.com

Bijschrift foto: Op woensdagmiddag 25 mei kunnen belangstellenden bij ouderencentrum De Korenhof kennismaken met Duo-Fietsen. (Eigen foto)


Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel