.

.

 

.

Jan en Rika Kruimink al 40 jaar op stap met de Aelder reisclub

Vorige week woensdag brachten Hennie van de Spoel en Thijs van de Berg van de Aelder reisclub een bloementje bij Jan en Rika  Kruimink in Aalden. Dit bloemetje kregen zij vanwege hun 40-jarig jubileum bij de Aelder reisclub.

De Aelder reisclub is een aantal dorpsgenoten uit Aalden die al vanaf 1948 met elkaar een dag op stap gaan. Vroeger had bijna elk dorp zo’n reisclub.

Jan en Rika hebben in 1971 de plaats overgenomen van de ouders van Jan, die om gezondheidsredenen niet meer mee konden.

Ze hebben vele leuke herinneringen aan de reizen, maar vooral het reisje naar Egmond aan Zee zullen ze nooit vergeten. Het was een heerlijke warme dag en na een wandeling gingen ze nog even pootje baden in de zee. Maar ja, met vieze voeten kun je natuurlijk niet mee, dus hebben ze hun voeten op een hele speciale manier schoon gekregen. Hoe? Dat weten alleen Ida Dolfing en Rika.

Jan heeft ook leuke herinneringen aan de reis naar Texel. Hij moest toen erg lachen om de reisleidster, die bij hun in de bus kwam om over het eiland te vertellen.

Eigenlijk maakt het niet uit waar de reis heen gaat, benadrukken Jan en Rika. “Het is iedere keer weer heel gezellig met een gezelschap van jong en oud en we komen soms op plekken waar we nog nooit geweest zijn. Dat maakt deze reizen zo bijzonder, we hopen nog lang met de Aelder reisclub mee te kunnen.”

 

Bijschrift foto van het hele gezelschap:

Afgelopen zaterdag is de Aelder  reisclub weer een dagje op stap geweest. Een foto uit Spakenburg, met Jan en Rika in het midden, mag natuurlijk niet ontbreken.

Bijschrift andere foto:

Al 40 jaar mee op reis, dan heb je wel een bloemetje verdiend. Foto Ruud Janse.


Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel