.

.

 

.

Henk Hiddink in actie voor kindertehuis in Sri Lanka

Henk Hiddink van de molenvereniging Vrienden van de Aeldermeul is hard bezig om geld in te zamelen voor de uitbreiding en verbouwing van het kindertehuis Innacia in Sri Lankaanse stad Kandy. In de komende zomer vertrekt de Meppenaar samen met zijn partner Gerry van Gemmert naar het eiland in de Indische Oceaan om er een bijdrage te leveren aan de verbouw en modernisering van het kindertehuis. Hiervoor is vanaf afgelopen week een statiegeldactie van start gegaan in de supermarkt Coop Weggen in Aalden.

Vorig jaar maakten Henk en Gerry al fietsend een rondreis door Sri Lanka. "We hebben toen het kindertehuis Innacia bezocht en kwamen in gesprek met pater Ladislaus. In dit kindertehuis verblijven dertig weeskinderen. De pater zorgt voor opvoeding en onderwijs. Er is echter dringend behoefte aan uitbreiding. De pater wil daarom de capaciteit verdubbelen, zodat zestig weeskinderen kunnen worden opgevangen. Wij waren zo aangegrepen door de situatie dat wij ter plekke onze hulp hebben toegezegd. Wij zijn nu druk bezig om gelden inzamelen voor dit goede doel. En in de zomer gaan we met het geld terug naar Sri Lanka om de uitbreidingswerkzaamheden gestalte te geven."

Henk Hiddink heeft al veel van de wereld gezien, maar wat hij afgelopen zomer tijdens zijn rondreis in Sri Lanka aantrof was veruit het ontstellendste dat hij ooit heeft gezien. "Sri Lanka is nog herstellende van een ontwrichtende burgeroorlog waaraan in 2009 na dertig jaar een einde kwam. Ook werd Sri Lanka zwaar getroffen door de tsunami die het eiland in december 2004 overspoelde na een zeebeving voor de kust van het Indonesische eiland Sumatra. Mede hierdoor zijn er heel wat weeskinderen in Sri Lanka. Weeskinderen omdat ze hun ouders of één van beide ouders verloren hebben, maar ook weeskinderen omdat hun ouders door de armoede niet meer voor hun kinderen kunnen zorgen. De situatie is schrijnend en we hebben gelijk onze hulp in arbeid en geld toegezegd." Na de tsunami is er door Nederland weliswaar veel geld gedoneerd, maar Henk heeft gezien dat het geld niet altijd op de juiste plaatsen is terechtgekomen. 'Wij nemen het door ons ingezamelde geld persoonlijk mee en sturen het niet op. Wij zullen bij terugkomst verslag doen van onze activiteiten en over de besteding van de gelden."

Inwoners die het goede doel van Henk en Gerry willen steunen, kunnen naast het inleveren van statiegeldflessen ook een financiële bijdrage doneren. Dat kan rechtstreeks op bankrekening 1095.601.636 o.v.v. 'Kindertehuis Innacia Sri Lanka'. Voor meer informatie kunt u ook belllen met Henk Hiddink: 0591 - 37 7137. (Bron: Coevorden HuisAanHuis)

Bijschrift foto: Henk Hiddink (l) gaat samen met zijn partner Gerry van Gemmert een bijdrage leveren aan de verbouw en modernisering van een kindertehuis in de Sri Lankaanse stad Kandy. (Eigen foto)


Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel