.

.

 

.

Kwaliteit telt bij Gastouderland ZO Drenthe

Gastouderopvang: veilig en geborgen

‘Uw kind is uw grootste schat’. Dat is het belangrijkste uitgangspunt van Annet Beukers van Gastouderland Zuidoost Drenthe. ‘De kwaliteit van onze gastouders hebben wij hoog in het vaandel staan. Want voor ons telt maar een ding: kinderen moeten zich veilig en geborgen voelen.

Er is in de afgelopen jaren veel toe doen geweest rondom gastouders. Dat leidde nogal eens tot onbegrip. Dat is jammer want uit een onderzoek van de Universiteit van Leiden is namelijk gebleken dat kinderen die door een gastouder worden opgevangen veel beter af zijn dan op een kinderdagverblijf. Ze voelen zich veiliger, de omgeving is rustiger en hierdoor ervaren ze minder stress. De kinderen voelen de geborgenheid van een kleine groep.

 

Gastouderland Zuidoost Drenthe is al een aantal jaren actief in Coevorden en omgeving en heeft als kracht kleinschalige, flexibele opvang te organiseren. Ook het laatste jaar waarin er in de gastouderopvang erg veel wijzigingen zijn geweest, bewaakt Gastouderland zorgvuldig de kwaliteit van de gastouders. Zo moeten ze in het bezit zijn van een diploma of ervaringscertificaat om opgenomen te worden in het Landelijk Register Kinderopvang.

 

Zo ook Margriet Vinke. “Ik ben dol op kinderen en ben erg blij dat ik de keuze heb gemaakt om gastouder te worden. Ik ben in contact gekomen met Annet Beukers van Gastouderland Zuidoost Drenthe en zij heeft mij begeleid in het hele traject om gastouder te worden. Op dit moment beschik ik over alle benodigde papieren zoals een erkend diploma, een certificaat EHBO voor kinderen en een Verklaring omtrent gedrag. Onlangs ben ik begonnen als gastouder. Ik vang een baby en twee schoolgaande kinderen op. Het huis is getoetst op veiligheid en daar waar nodig, zijn aanpassingen gedaan”.

“Gastouderland bemiddelt tussen vraagouders en gastouders in de regio Zuidoost Drenthe, aldus Annet Beukers. Gastouders die nog niet over de juiste diploma’s beschikken, kunnen wij een uniek traject aanbieden zodat zij professioneel gastouder kunnen worden.”

Wie op zoek is naar een gastouder of gastouder wil worden, kan contact opnemen met Gastouderland Zuidoost Drenthe, tel. 06 – 33 10 96 88 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zie ook: gastouderland.nl.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel