.

.

 

.

"Rieks van de Werktuigenvereniging" met de VUT

Als je na 18 jaren met de VUT gaat en je werkgever heeft zowel het personeel als de mogelijkheden daar een ludiek afscheid van te maken, dan kan het gebeuren dat je op een vrijdagmiddag rond 16.00 uur op een speciale manier van huis wordt gehaald. Dit overkwam Rieks Elling, uit Aalden. "Rieks van de Werktuigenvereniging", zoals hij bij velen bekend is.

Met veel getoeter en geronk kwamen op dat tijdstip tractoren met een grasmaaier, een spaakwielbemester, een vacuümtank en twee shovels de Volmolenstraat inrijden, om te stoppen bij nummer 13, het huis van Rieks en Lammie, die in het complot zat. De shovels kregen een speciale "last" te tillen, namelijk Rieks, en zijn fiets. Onder veel burentoezicht kon Rieks gaan zitten op de bank in de bek van de eerste shovel, daarachter stelden de andere werktuigen zich op. Het slot van de stoet werd gevormd door de shovel met de fiets, waarop Rieks, na het feestje dat hem te wachten stond, terug naar huis moest rijden. Zo maakte Rieks, officieel, zijn laatste rit naar de loods van de werktuigenvereniging. Zijn bijna ex-collega's reikten hem, zittend op zijn afscheidsbank, vanuit het raam van de kantine op de bovenverdieping het eerste pilsje aan. Weer op aarde teruggekeerd, deed Rieks eerst wat hij altijd deed, en zal doen: op zijn gemak een sjekkie draaien (zie foto).

Bijschrift foto: Rieks Elling van de Coöp. Werktuigenvereniging Zweeloo mag gaan genieten van de VUT. Op zijn laatste werkdag werd Rieks op ludieke wijze een 'rondje Aalden-Zweeloo' aangeboden, waarbij hij werd begeleid door andere werktuigen met daarin zijn collega's. (Eigen foto)


Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel