.

.

 

.

Open huis op de 1e zaterdag van juni t/m oktober bij Huub en Stieneke aan de Mepperstraat 44

In januari 2010 besteedde Zweeloo Digitaal uitgebreid aandacht aan de plannen van Huub Onland en Stieneke Lucassen uit Meppen om een huis van stro en leem aan de Mepperstraat 44 te bouwen. Passend in hun filosofie van duurzaam bouwen met materialen uit de eigen natuurlijke omgeving en veelal tweedehands.

Ruim anderhalf jaar zijn Huub en Stieneke nu bezig. De tijd is omgevlogen, zeggen ze.

Voor hun gevoel zitten ze op schema. Het dak met de zonnepanelen zit er inmiddels op. En op 6 mei jongstleden zijn ze begonnen met de stromuren. Een langdurige, arbeidsintensieve klus. Immers, het dippen in leempap, het stapelen en het stucen van de strobalen vergt veel geduld en bovenal veel precisie.

Maar het is o zo mooi werk, benadrukken beiden. Zo mooi en interessant, dat ze iedereen deelgenoot willen maken van hun “droomhuis”. Stieneke: “we merken dat mensen razend nieuwsgierig zijn naar ons nieuwe huis. De stap om het terrein op te gaan en ons te vragen naar het hoe en het waarom, dat gaat velen echter nog net een beetje te ver. Daar willen we iets aan doen.”

Op de eerste zaterdag van de maanden juni t/m oktober houden Huub en Stieneke daarom van 11.00 tot 15.00 uur open huis. Stieneke: “wij kunnen veel vertellen over ons strohuis en alles wat daarbij komt kijken. Dat willen we graag doen. Belangstellenden mogen gerust komen, men is vrij om op deze zaterdagen het terrein op te komen. Wij zullen ons best doen om het bouwen met stro en leem begrijpelijk en toegankelijk te maken.”

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel