.

.

 

.

Geslaagde sportdag vier basisscholen op 't Alterbarg

Afgelopen week werd de jaarlijkse sportdag voor de vier basisscholen in de voormalige gemeente Zweeloo georganiseerd. Leerlingen van de cbs De Schutse, obs De Anwende, azc De Smeltkroes en obs De Krosbulten verschenen in sportkledij op de sportvelden van 't Alterbarg in Zweeloo Onmisbaar waren ook de talloze vrijwilligers.

Er werd begonnen met een warming-up, die gevolgd werd door een coopertest. Hierbij moesten de leerlingen zoveel mogelijk kilometers rennen binnen de tijd van 12 minuten. Velen hebben een supergoede prestatie neergezet. De sportdag van dit jaar bestond voornamelijk uit verschillende balspelen, waaronder korfbal, handbal, hockey, voetbal en trefbal. Ook was er een heus slagbaltoernooi. De leerlingen probeerden bij elk spel zoveel mogelijk punten te behalen.

In de middagpauze zaten leerlingen en de vele vrijwilligers lekker in het zonnetje te genieten van een broodje en een ijsje, zodat in de middaguren er voldoende energie was om fanatiek door te zetten. Het publiek was getuige van twee spannende slagbalfinales. Het was een prachtige dag met veel plezier en een goede sfeer. (Bron: Coevorden HuisAanHuis / Kon. Boom Uitgevers)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel