.

.

 

.

Schoolgebouw ‘De Krosbulten’ verliest onderwijsbestemming

Schoolgebouw ‘De Krosbulten’ in Wezup verliest de onderwijsbestemming. Het college van burgemeester en wethouder van de gemeente Coevorden heeft daarmee ingestemd. Onderwijsstichting Arcade heeft de gemeente gevraagd de onderwijsbestemming van het gebouw af te halen omdat de school te weinig leerlingen heeft. Beide partijen ondertekenen hiervoor binnenkort een verklaring. Ook stelt het college aan de raad voor om de school in Wezup te sluiten. De raad beslist hierover op 28 juni.

Arcade gaf ruim een jaar geleden aan de school tijdens het schooljaar 2010/2011 te ontmantelen. Het onderwijs was echter nog wel gewaarborgd op De Krosbulten, maar veel ouders hadden al de keuze gemaakt om hun kinderen naar een andere school te laten gaan. Op dit moment telt de school nog slechts zes leerlingen. Volgens Onderwijsstichting Arcade wordt de norm van 23 leerlingen niet meer gehaald. Nadat de gemeente de onderwijsbestemming van het gebouw heeft afgehaald, kan de gemeente het gebouw verkopen. Deze mogelijkheid wordt onderzocht.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel