.

.

 

.

Getuigen helpen bij aanhouding inbreker

Aalden - In de nacht van woensdag op donderdag bleek weer eens hoe belangrijk de rol van gewone burgers is in de bestrijding van criminaliteit. Door een prima reactie van een aantal getuigen kon de politie donderdagmorgen rond half zeven een man aanhouden die zeer waarschijnlijk kort daarvoor had geprobeerd in te breken in een winkel aan de Aelderstraat in zijn woonplaats.
Bewoners van deze straat werden wakker van glasgerinkel. Ze zagen dat er een ruit kapot was van de groentewinkel in deze straat en dat een man wegfietste. Ze waarschuwden een toevallige voorbijganger, noteerden een goed signalement van de wegfietsende man en belden de politie. Ondertussen volgde de voorbijganger onopvallend de wegfietsende man en dirigeerde de politie naar de plek waar deze zich bevond.

De aangehouden verdachte betreft een 23-jarige inwoner van Aalden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (Bron: Coevorden HuisAanHuis)
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel