Deze keer hebben we maar een kort stukje voor onze rubriek “Zölf maakt”. Het is vakantie zullen we maar zeggen. We maken deze week een heerlijke brownie voor u. Het recept hebben we ontvangen van Marja Plaat uit Meppen. Marja heeft het recept ooit 16 jaar geleden gekregen van een kennisje van haar. Nu maakt zij het op elke verjaardag en iedereen vindt het nog steeds lekker.
Brownies a la Marja!:
Ingrediënten:
400 gram witte basterdsuiker
4 eieren
60 gram cacao
200 gram roomboter
200 gram bloem
2 zakjes vanillesuiker
een half pond walnoten
Vorm: 30x20 invetten
Oven: 175°c (oven niet voorverwarmen)
Na 45 a 50 minuten uit de oven halen
Bereidingswijze:
Oven niet voorverwarmen.
Voeg de suiker, vanillesuiker en de eieren samen en klop dit in 5 minuten schuimig.
Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Als de boter is gesmolten is, voeg je cacao toe en roer deze goed door elkaar.
Hak de walnoten grof en meng deze door de bloem.
Het schuimige suikermengsel met ei goed mengen door de bloem met walnoten.
Voeg nu het cacao/boter mengsel toe aan de bloem en zorg dat alles goed gemengd wordt en doe dit mengsel in de met boter ingesmeerde vorm. Zet de oven aan en stop het bakblik voor ongeveer 45 a 50 minuten in de oven.
Daarna lekker genieten van een heerlijk stuk brownie.