.

.

 

.

Marcel Kalsbeek met Nederlands Reddingsteam USAR in Haïti

foto Dagblad van het Noorden

Marcel Kalsbeek uit Aalden is op dit moment met het Nederlands Reddingsteam USAR als speurhondgeleider actief in het door een zware aardbeving getroffen Haïti. In één afschuwelijke minuut verwoestte een aardbeving van 7.0 op de schaal van Richter dinsdagavond 12 januari jl. de levens van honderdduizenden Haïtianen.
De 46-jarige Kalsbeek vertrok vorige week vanaf het militaire vliegveld in Eindhoven met een transportvliegtuig naar de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince.

De Aaldenaar, die in het dagelijks leven werkzaam is bij de politie, maakt deel uit van het Urban Search and Rescue (USAR) team, bestaande uit 72 mensen en acht snuffelhonden. Kalsbeek is deze week met het team actief bij het opsporen van de duizenden mensen die nog onder het puin bedolven liggen. Direct na hun aankomst begonnen de reddingswerkers onder bewaking van VN-militairen met het zoeken naar overlevenden in de puinhopen van Port-au-Prince.
Naar verwachting blijft Kalsbeek samen met het USAR-team nog tot begin volgende week in het door een zware aardbeving getroffen land. “Maar zolang er nog levenden worden gevonden in het puin staat de datum van de terugvlucht niet vast”, zegt een woordvoerder van de USAR.
Wij wensen Marcel en de overige reddingswerkers heel veel succes en alvast een veilige thuiskomst, maar hopen bovendien Marcel te kunnen spreken om zijn ingrijpende ervaringen met ons te kunnen delen.
Voor meer info: www.usar.nl

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel