.

.

 

.

Hennie Abbing vijftien jaar actief als gastouder

Vijftien jaar lang is Hennie Abbing (63) uit Wezup als gastouder werkzaam bij het gastouderbureau van Drieluik-Kinderopvang. Een taak die ze op een voortreffelijke en liefdevolle wijze invult. In het najaar werd Hennie voor haar inzet en toewijding door haar 'oppaskinderen' en medewerkers van Drieluik-Kinderopvang flink in het zonnetje gezet. Een vijftienjarig jubileum mag immers best even gevierd worden! Uiteraard gebeurde dat op de boerderij aan de Brugstraat in Wezup. De plek waar de kinderen al vijftien jaar lang zo gastvrij worden ontvangen. 'Wij zijn heel blij met Hennie Abbing als gastouder. We hebben al jaren een hele fijne samenwerking en ze staat altijd voor ons klaar', zegt Margien Lubbers, coördinator gastouderbureau van Drieluik Kinderopvang.

 

Hennie Abbing is nog lang niet uitgekeken op haar rol van gastouder. Voor de inwoonster van Wezup is het heel inspirerend om met kinderen te werken. Aan ervaring geen gebrek. Ze is moeder van vijf kinderen (Roelie, Jans, Anita, Alwin en Gerjanne) en vier kleinkinderen.

 

Vijftien jaar geleden meldde ze zich aan bij Drieluik Kinderopvang. Haar eerste kleinzoon Jens was net geboren en uiteraard moest de toen kersverse oma regelmatig oppassen. 'Als je nu op één kind past of op meerdere kinderen dat maakt toch niet zoveel uit......... Dus na wat beraad besloot Hennie zich in te schrijven bij het gastouderproject. Het werd een doorslaand succes. Als eerste kindje kwam Michiel Blaauwgeers. En direct daarna kwamen Suzanne en Wouter Borneman. Inmiddels wonen Suzanne en Wouter in Apeldoorn, maar met kerst komt er nog ieder jaar een kaartje.

De afgelopen jaren maakten vele kinderen gebruik van de gastvrije opvang bij Hennie Abbing. De oppaskinderen beleven heel veel plezier op de boerderij van Hennie. Er is een zee aan ruimte en ook de dieren zorgen voor levendigheid en vertier. De honden genieten van het enthousiasme van de kinderen. En er lopen poezen, kippen en paarden.

De gastkinderen zijn door de jaren heen ook een beetje ‘haar’ kinderen geworden. Het voelt voor Hennie Abbing heel ‘eigen’, ze zijn een deel van het gezin. Voor Hennie is het belangrijk dat die kinderen zich thuisvoelen. Ze doet er alles aan om als gastouder de gastkinderen een gezinssituatie te bieden. De kinderen gaan hun gang en voelen zich goed. Hennie probeert in alles de gezelligheid en de huiselijke sfeer van een gezin te bewerkstelligen.

Ze geniet met volle teugen van de kinderen en van het halen en brengen door de ouders. Er zijn leuke gesprekken over de kinderen, maar ook zijn er in de voorbije jaren andere contacten ontstaan. Vaak brengt Hennie de kinderen ook naar school en haalt ze weer op. Een hele sociale bezigheid en Hennie blijft zo heel betrokken bij de gemeenschap. De directie van Drieluik roemt haar inzet. Hennie is flexibel en het is haar niet snel te veel. De dieren op de boerderij zijn haar hobby en ze geniet van de activiteiten van haar kinderen. Gerjanne rijdt paard, Alwin deed dat ook (maar verblijft nu tot en met maart voor een stage in Amerika en Nieuw-Zeeland) en Jans ment met de kar. Ma Hennie gaat mee en volgt alles met veel enthousiasme. Af en toe neemt ze een paar weekjes vrijaf en gaat dan met haar zus en zwager of met het gezin van haar oudste dochter Roelie met vakantie. Ook hier geniet ze ontzettend van. Maar er gaat toch niets boven Wezup en haar rol als gastouder. 'Prachtig en dankbaar om te doen!'

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel