.

.

 

.

Heeren van Alede genomineerd voor de Passie op het Platteland Prijs 2010

Tijdens de conferentie Sociaal, Vitaal Platteland in het Proviciehuis van Flevoland in Lelystad wordt op 25 maart a.s. bekendgemaakt wie de de Passie op het Platteland Prijs wint.

Heeren van Alede uit Aalden is samen met nog tien organisaties uit Nederland genomineerd voor deze prijs. In totaal waren er meer dan zestig inzendingen. Het Plattelandsontwikkelingsprogramma zet in op een groener, vitaler en leefbaarder buitengebied in Nederland. Het Rijk, de provincies en de Europese Unie stellen daar ook in de periode 2007-2013 geld voor beschikbaar.

Bijvoorbeeld voor verbetering van het concurrentievermogen van de landbouw. Of voor verbetering van het milieu en het platteland. Daarnaast is er geld beschikbaar voor initiatieven “van onderop”, uitgevoerd via de Leader-aanpak.  Maar ook voor de leefbaarheid in dorpen, en het behoud van (sociale) basisvoorzieningen. Goede basisvoorzieningen zijn belangrijk voor de sociale samenhang en leefbaarheid in een plattelandsgemeenschap. Ze versterken de sociaal-economische structuur en helpen daarrmee de (verdere) bevolkingsafname van het platteland te voorkomen.

 

De prijsuitreiking vindt plaats op 25 maart a.s., tijdens de conferentie over het Sociaal Vitaal Platteland, waarbij plattelandsontwikkeling en leefbaarheid centrale thema’s zijn. Er wordt per as een winnaar aangewezen. Hij of zij ontvangt een prijs ter waarde van €2000,- en een plaquette als aandenken. De algemene winnaar ontvangt daarbovenop nog een extra prijs ter waarde van €1.000,-

De winnende projecten zullen worden opgenomen in de database vernieuwende projecten van het Netwerk Platteland en de brochure met goede praktijkvoorbeelden die aan het einde van de programmaperiode zal worden uitgebracht door het Regiebureau POP. Afgelopen dinsdag werden er opnamen gemaakt in het pand van Heeren van Alede, de filmpjes van alle projecten worden gebruikt in de publiekscampagne die op 9 februari 2010 van start gaat en waarin het grote publiek via de website www.passieophetplatteland.nl de publiekswinnaar kan kiezen. Op 4 februari kiest de vakjury de winnaar.

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel