.

.

 

.

"It giet oan!"

School-Elfstedentocht voor kinderen De Anwende

Dinsdag 26 januari jl. hebben 172 kinderen van o.b.s. De Anwende uit Aalden een School-Elfstedentocht verreden op ijsbaan Wintervreugd in Aalden. De kinderen van groep 3, 4 en 5 kwamen ’s morgens in actie en de kinderen van groep 6, 7 en 8 mochten ’s middags laten zien wat ze waard waren.

De Elfstedentocht ging langs de bekende elf Friese steden en daar moesten de leerlingen steeds een andere opdracht uitvoeren. Zij moesten bijvoorbeeld partnerduwen, achteruitschaatsen, slalommen, klunen, baanvegen, duoschaatsen, etc. en dat “200 kilometer” lang. De Elfstedentocht duurde dan ook twee uur per sessie en dat was flink doorschaatsen. De kou werd echter getrotseerd en de kinderen deden hun uiterste best. Na elk onderdeel werd de stempelkaart bijgewerkt, zodat alle kinderen een volle stempelkaart mee naar huis konden nemen.

 

De ruim 25 hulpouders, leerkrachten en stagiaires werden door de leden van de ijsvereniging op de baan voorzien van koffie, dit werd zeer gewaardeerd. De kinderen kregen warme chocolademelk binnen en konden daar even uitrusten en weer op temperatuur komen, want met name de ochtend was erg koud. Aan toeschouwers geen gebrek, veel ouders, grootouders, maar ook gastouders kwamen even een kijkje nemen om de kinderen aan te moedigen. Kortom, een zeer sportieve en gezellige dag. Het weer werkte ook geweldig mee, wel erg koud, maar goed ijs, prachtig heldere lucht en een heerlijk zonnetje!

Namens de sportcommissie van De Anwende, veel dank aan alle vrijwilligers van de ijsvereniging. Deze mensen hebben zich enorm ingezet en dat waarderen wij zeer. De samenwerking was erg plezierig en wij kijken uit naar een volgende keer. Ook alle hulpouders ontzettend bedankt, want zonder u allen had het festijn niet door kunnen gaan. U kunt dankzij de ouders van fotocommissie Flits nog even nagenieten van dit sportieve festijn op mijnalbum.nl. Daar vindt u alle foto’s van de School-Elfstedentocht 2010.

Bijschrift foto: In Friesland moeten ze er voorlopig nog even op wachten, maar op o.b.s. De Anwende in Aalden klonk afgelopen dinsdag het verlossende woord: Iet giet oan! Tijdens de zeer geslaagde School-Elfstedentocht klopte het hart van menig leerling al sneller. Iedereen was in de ban van de grote tocht......!

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel