.

.

 

.

Bart Meems in zijn sas in Liverpool

Met de auto duurt de reis naar Liverpool ruim tien uur; het vliegtuig brengt je in 90 minuten op John Lennon Airport. Geen wonder dat Bart Meems vanuit Nederland veelal per vliegtuig naar zijn Engelse woon- en werkplaats pendelt. De geboren en getogen Aaldenaar verblijft inmiddels al weer meer dan een half jaar in Liverpool. Bart is door de Nederlandse Spoorwegen (NS) gedetacheerd bij Merseyrail, een vervoersmaatschappij die voor 50% eigendom is van de NS. Na de afronding van zijn Masterstudie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en een machtig interessant Australisch backpack-avontuur met vriendin Lizeth Reitsma, ging Bart Meems in het voorjaar van 2008 aan de slag als Personeelsadviseur bij de Nederlandse Spoorwegen. "Een topwerkgever met een grote maatschappelijke betrokkenheid, dat spreekt mij erg aan.” Heel blij verrast reageerde Bart begin vorig jaar op het aanbod van de NS om voor een half jaar in het Engelse Liverpool aan de slag te gaan. “De NS heeft ambities om ook elders in Europa een rol te kunnen spelen in de bereikbaarheid van steden en economische centra. Zo is NS op dit moment voor 50% eigenaar van Merseyrail; een stadsnetwerk bestaande uit 68 treinstations in en rond Liverpool. Binnen de afdeling Human Resources (HR) van Merseyrail ontstond een vacature van HR Business Partner. De NS heeft mij gevraagd om deze rol tijdelijk te vervullen. Dat was een aanbod waar ik niet lang over na hoefde te denken! Het leek me een ontzettend mooie kans om me te ontwikkelen en een super uitdaging.”

 

Over het leven in Liverpool heeft Bart bepaald niet te klagen. “Ik woon in een appartement in het centrum van de stad. Er zijn vele restaurants en uitgaansgelegenheden. Met de twee voetbalclubs Liverpool FC en Everton FC en The Beatles heeft de stad een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Rond Liverpool zijn een aantal mooie natuurparken en Wales is slechts op een uurtje reisafstand. Overigens ben ik niet de enige NS´er in Liverpool, dat maakt het ook wel gezellig! De Engelsen zijn erg gastvrij.” De voetbalcultuur is volgens Bart onbeschrijflijk. “Op mijn eerste werkdag bij Merseyrail werd mij meerdere malen de vraag gesteld of ik voor Liverpool of voor Everton ben! Iedereen is fan van één van beide voetbalclubs en de rivaliteit onderling is groot. De sfeer op Anfield is echt bijzonder, vooral als het hele stadion “You Never Walk Alone” zingt vlak voor de aftrap: kippenvel!”

Ook In het centrum van Liverpool hoor je het uit duizenden herkenbare geluid van ‘All You Need Is Love’ van The Beatles. Het hart van Liverpool klopt immers nog altijd voor haar vier favoriete zonen, John, Paul, George en Ringo. Het is onmogelijk om een weg langs de sporen van de Beatles voor te stellen zonder te stoppen

in Mathew Street. Het is een ideaal trefpunt van Bart Meems. Deze kleine drukke straat in het volle stadscentrum, pal nabij het Albert Dock, markeert het begin van de glorietijd van de vier popidolen. “Maar of je nu een Beatles-pelgrim of gewoon verslaafd bent aan popmuziek, het is belangrijk te weten dat er in Liverpool meer te vinden is dan The Beatles alleen." In ruim een halfjaar tijd heeft Bart de stad helemaal ontdekt. "Liverpool heeft naast de prominente plaats in de popgeschiedenis veel om trots op te zijn”, weet Bart inmiddels uit ruime ervaring. Eind februari keert hij definitief terug naar Nederland. “Ik heb dan een periode van zeven maanden Engeland achter de rug. Ik ga terug naar mijn afdeling in Utrecht bij NS Groep als Personeeladviseur. Ik zal Liverpool best nog wel missen, want het was een prachtig en vooral leerzaam avontuur. Ik kom er zeker nog wel weer eens terug.”

Sinds mei 2009 hebben Bart en Lizeth een huis in Bussum. “Dat bevalt hartstikke goed. Het is erg gunstig gelegen ten opzichte van Utrecht, Schiphol, en Amstelveen waar Lizeth werkt. Drenthe is gelukkig ook goed bereikbaar, dat was voor ons best belangrijk. We komen daar graag op bezoek bij de familie Meems in Aalden en familie Reitsma in Benneveld. Het is ook altijd leuk om met vrienden af te spreken om bij te praten.”

Bijschrift foto: Bart Meems geniet met volle teugen van het leven in Liverpool. Hij is er tijdelijk werkzaam voor Merseyrail, de maatschappij is voor 50% eigendom van de Nederlandse Spoorwegen. (Eigen foto)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel