.

.

 

.

Kerstversiering Aelderstraat deels vernield

"Wat jammer toch…te triest voor woorden". Van Dorpsbelangen Aalden heb ik in 2021 een budget ontvangen van 750 euro voor het aanbrengen van kerstversiering langs de Aelderstraat.

Dat lijkt best een heel bedrag, maar….aankoop van lichtjes, batterijen, kerstbomen enz. U snapt het wel, het vergt een behoorlijke investering. Ik heb mijn best gedaan om alles zoveel mogelijk zelf te maken om zo kosten te besparen.

Het was een sfeervol aangezicht…de kersbomen langs de Aelderstraat. De eerste dagen bleef dat zo, maar na het eerste weekend ging het mis: bomen gestolen, verlichting gestolen of vernield….De trieste balans: acht bomen verdwenen, waarvan drie uiteindelijk weer teruggeplaatst, maar wel zonder verlichting.

Van de in totaal 23 strengen verlichting waren er 14 kapot, gestolen of doorgeknipt. En dat was nog niet alles: ook een kerstman en twee kerstballen werden vernield. Jammer dat er hier ook zo respectloos wordt omgegaan met  het werk, spullen en de  inzet van een dorpsinwoner.

Hier word je dus niet vrolijk van en ik hoop hierbij dan ook de vandalen te bereiken om te laten weten wat ze aanrichten, hoe fout ze bezig zijn. Ze bederven het voor veel inwoners die het een plezier vinden dat de Aelderstraat rond kerst zo sfeervol is aangekleed. De vernielingen betekenen een schadepost, maar eigenlijk heb ik geen woorden voor de doelbewuste vernielingen. Triest en ongelofelijk.

Miny Assen – Abbing

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 januari 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel