.

.

 

.

Indienen aanvraag dorpsbudget Aalden 2021/2022

Wederom heeft Dorpsbelangen Aalden(DBA) van de Gemeente een budget van € 20.000 ontvangen ter verdere verbetering van de leefbaarheid in het dorp.

Van dit bedrag wordt € 5.000 gereserveerd voor bloembakken aan de Aelderstraat (staand en hangend) en voor het onderhoud van de AED’s.

Verplichtingen

1. Alle inwoners van Aalden kunnen ideeën aandragen en kunnen via een stemming meebeslissen over de besteding van € 15.000.

2. Over gerealiseerde ideeën dienen de uitvoerders verantwoording af te leggen.

3. Deze verantwoording dient DBA naar de Gemeente te zenden.

Spelregels

1. Aanvragen kunnen tot dinsdag 1 februari 2022 worden ingediend via post(Volmolenstraat 14) of mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

2. Zo nodig wordt door het bestuur van DBA  een rangorde/prioritering in de lijst aanvragen gemaakt op basis van de volgende criteria:

a. De leefbaarheid wordt aantoonbaar verbeterd, voor het hele dorp of groepen bewoners.

b. Het moet om nieuwe ideeën gaan. Het is niet de bedoeling, begrotingen van al bestaande activiteiten te ondersteunen. Uitzonderingen bij nijpende situaties, veroorzaakt  door corona, zijn mogelijk.

c. Het voorstel moet solide zijn. Dat wil zeggen dat aan het uitvoeringsdeel ruim aandacht wordt besteed en dat er een begroting is. Na uitvoering van een aanvraag blijft de indiener verantwoordelijk voor onderhoud e.d.

d. Maximaal 40% van het bedrag kan worden besteed aan aanvragen van bewoners van Aalden voor voorzieningen in Zweeloo. Dus maximaal  € 6.000.

e. Minimaal 4 aanvragen worden gehonoreerd. De maximale bijdrage is € 4.000.

f.  Digitaal stemmen is vanaf begin februari tot 1 maart weer mogelijk op onze website (www.dorpsbelangenaalden.nl). Er kan dan op 1 of 2 aanvragen worden gestemd.

Veel creativiteit en succes allemaal!

Namens het bestuur van DBA, Hans Terbach, voorzitter

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 januari 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel