.

.

 

.

Ideeën vliegen in het rond ...

... bij informatiebijeenkomst over het Korenhofplein en de Aelderstraat.

Ruim 30 bezoekers gaven afgelopen donderdagavond gehoor aan de oproep van Dorpsbelangen Aalden om in de Korenhof mee te denken of mee te praten over de “pijnpunten” van de Aelderstraat en het Korenhofplein. Uit een rondje handopsteken bleek dat ongeveer de helft hiervan aanwonende van de Aelderstraat was.

Uitdrukkelijk werd door voorzitter Hans Terbach van Dorpsbelangen Aalden  in zijn openingswoord benadrukt dat de bijeenkomst vooral bedoeld was om “uw mening” te horen. “Wat vindt u belangrijk ten aanzien van de Aelderstraat en het Korenhofplein. Wat zijn de pijnpunten en wat moet er naar uw mening ten goede veranderen.”

Aelderstraat
Dat er wat gebeuren moet, bleek wel uit de vele reacties vanuit de zaal. Vooral de Aelderstraat bleek voor velen een bron van zorg en ergernis. Te hard rijden, lawaai, wateroverlast, teveel straatverlichting, weinig parkeergelegenheid, het zijn zomaar wat ongemakken die voorbij kwamen. Aan suggesties en oplossingen ontbrak het gelukkig ook niet. Flitspalen (niet één, maar meerdere), een zebrapad bij het Korenhofplein, wegversmallingen naar het voorbeeld van De Kiel (niet één, maar meerdere) en meer zichtbaar maken dat fietsers gebruik mogen/kunnen maken van de Aelderstraat (shared space). Al vond trouwens niet iedereen dit zo’n veilig idee. 

En oh ja, de straatverlichting langs het fietspad zou om en om uit kunnen. In ieder geval, de aangedragen suggesties werden driftig genoteerd en zullen zeker, zo verzekerde voorzitter Hans Terbach, meegenomen worden naar het overleg met de gemeente Coevorden. “Wellicht kunnen we een beroep doen op het Herstructureringsfonds van de gemeente.”

Korenhofplein
Een brok stenen met wat trieste bomen. Met deze uitsmijter schetste Wilfried Reuvers in het kort de huidige staat van het Korenhofplein. Vier schetsen van zijn hand lieten zien hoe het ook anders kan: groener, fleuriger, duurzamer en met meer beleving. Inclusief een logischer en veiliger fietsroute. Wie hierin geïnteresseerd is, kan ongetwijfeld terecht bij Wilfried of wellicht staan de schetsen binnenkort te bewonderen op de site van Dorpsbelangen Aalden (www.dorpsbelangenaalden.nl). Voor de korte termijn is er trouwens al € 4.000 beschikbaar.

Status Vijf Sterrenplein in het geding
Nog niet zo heel lang geleden werd het Korenhofplein omgedoopt in het Vijf Sterrenplein. Een status die de lading in de huidige staat zeker niet dekt. Wellicht draagt de inbreng van afgelopen donderdag op niet al te lange termijn bij aan een zichtbare verfraaiing van het plein, waardoor de vijf sterren op het naambordje ook daadwerkelijk vijf sterren waard zijn.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 april 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel