.

.

 

.

Nieuwe brug Wezuperbrug naar verwachting voor zomer klaar

De nieuwe brug in Wezuperbrug is naar verwachting nog voor de zomermaanden klaar, zwaar verkeer wordt in de tussentijd geweerd.

De gemeente volgt daarmee het advies op om de verbinding vanwege de slechte staat met spoed te vervangen. Aanvankelijk zou de brug dit najaar al worden vervangen, maar volgens de gemeente is dat door de lange levertijden van bouwmaterialen niet haalbaar gebleken.


Verregaande roestvorming en loslatende betondelen
Inspectie wees enkele maanden geleden uit dat er haast gemaakt moet worden, want vanwege verregaande roestvorming en loslatende betondelen was langer wachten eigenlijk geen optie meer. Zou Coevorden dat wel doen, dan moet volgens het onderzoek zwaar verkeer worden geweerd en de gemeente iedere vier maanden de staat van de verbinding controleren. 

Bereikbaarheid en gevolgen verkeer
De gemeente Coevorden heeft de brug in Wezuperbrug afgelopen week afgesloten voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton. Auto's, fietsers en voetgangers kunnen over de brug. Verkeer zwaarder dan 3,5 ton zal worden omgeleid.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel