.

.

 

.

Historische Vestewandeling ...

... met een hapje en een drankje door Coevorden. Op zaterdag 22 en zaterdag 29 mei wordt in Coevorden een Vestewandeling georganiseerd door de horeca in het centrum van Coevorden, het centrummanagement en Magisch Drenthe.

Bij deze Vestewandeling ontvang je een route met een prachtige historische wandeling door de Vestestad Coevorden. Onderweg maak je heerlijke stops bij de deelnemende horeca om een hapje of een drankje te nuttigen. De wandeling leid je door en om het centrum van de stad met een bijzonder historisch verleden. De middeleeuwse stad was door zijn strategische ligging een toegangspoort naar het noorden van Nederland. Vijandige overheersers lagen op de loer. Daarom moest Coevorden maatregelen treffen: het kasteel en restanten van de vestingwerken getuigen hier nog van.

Naast de rijke historie, vind je in Coevorden een gezellige en gemoedelijke sfeer. Heerlijk om te ervaren op een van de vele terrasjes die het centrum rijk is. De wandeling vindt plaats op zaterdag 22 mei en zaterdag 29 mei. Op zaterdag 22 mei is de start bij Talens en op 29 mei bij de Ganzenhoedster in Coevorden. Starten kan tussen 13.00 en 16.00 uur. Kosten zijn 12,50 pp, incl. de hapjes en de drankjes. Je krijgt een start bewijs mee om af te stempelen bij de deelnemende horeca. De wandeling is zo’n 3 kilometer. Wij zien jullie graag.

Artikel geplaatst 11 mei 2021

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel