.

.

 

.

Start voorbereidingen opvang vluchtelingen op terrein Ossehaar-C

De gemeente Coevorden start dinsdag 12 april met de voorbereidingen voor de plaatsing van 40 tijdelijke woonunits op een gedeelte van het terrein Ossehaar-C in Coevorden.

Met deze units kan de gemeente binnenkort huisvesting bieden aan zo’n 120 vluchtelingen.

Dit is de derde gemeentelijke opvanglocatie. Eerder deze dag werd bekend dat de voormalige groepsaccommodatie op de Wolfskuylen tussen Gees en Zwinderen en de protestantse kerk aan de Koepen in Sleen, voorbereid worden voor de opvang van vluchtelingen. In de Wolfskuylen kunnen naar verwachting zo’n 30 vluchtelingen worden opgevangen, in de kerk zo’n 25.

De gemeente verwacht op meerdere locaties met een totale capaciteit van 150-250 vluchtelingen bij te dragen in de opgave die de Veiligheidsregio Drenthe nu heeft. Wanneer de locaties precies gereed zijn om de eerste vluchtelingen op te vangen, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de gemeente vaart maakt met de voorbereiding en medio april de eerste vluchtelingen wil opvangen.

Ossehaar C
Op een deel van het terrein Ossehaar-C, tegenover de speelweide, aan weerszijden van de Jan Frowijnstraat gaat de gemeente 40 woonunits plaatsen. Daardoor kan ze tijdelijk woonruimte bieden aan zo’n 120 vluchtelingen.

Samenwerking met Domesta
Voor de opvang in Ossehaar-C werkt de gemeente samen met woningcorporatie Domesta. Zij willen hulp bieden bij de huisvesting van vluchtelingen en hadden de mogelijkheid om woonunits te huren. Ook wil Domesta ter plekke ondersteuning bieden als het gaat om de begeleiding van de vluchtelingen.

Ontwikkeling ligt niet stil
De gemeente is eigenaar van de grond Ossehaar-C. Uit de woonvisie komt voort dat de gemeente deze grond ziet als bouwlocatie met een mix van koop en huurwoningen. Er is al veel interesse van mensen die er graag willen wonen. De tijdelijke huisvesting van vluchtelingen in flexibele woonunits voor een periode van maximaal 1 jaar betekent niet dat de ontwikkeling van Ossehaar-C nu stil ligt.

Snel gebruiksklaar
Het terrein is al bijna bouwrijp. De riolering ligt er al. Daardoor kan de gemeente de tijdelijke woonunits relatief snel gebruiksklaar maken. De eerste units worden naar verwachting vanaf medio april geplaatst. We zijn van plan om het aantal units uit te breiden naar 40 units in augustus. Dit gebeurt gefaseerd.

Inwoners geïnformeerd
De direct omwonenden en de inwoners van Ossehaar, Buurtschap Pikveld en Klinkenvlier zijn vandaag, eerder op de dag, geïnformeerd met een brief. De gemeente organiseert op woensdag 20 april een telefonisch spreekuur voor inwoners van de wijk.

Vrijwilligers
Voor de coördinatie van vrijwilligers is het steunpunt vrijwilligerswerk van Maatschappelijk Welzijn beschikbaar. Zij brengen vraag en aanbod bij elkaar.

Op www.coevorden.nl/Oekraïne vindt u meer algemene informatie over de opvang van vluchtelingen in onze gemeente.Heeft u nog vragen aan de gemeente Coevorden? U kunt dan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met het algemene nummer 14-0524.

Artikel geplaatst 12 april 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel