.

.

 

.

Tijdelijk 50 extra asielzoekers in Aalden

Het azc in Aalden gaat op haar eigen terrein aan 't Witte Zand woonunits plaatsen waarin tijdelijk 50 extra asielzoekers worden opgevangen.

De komende periode wordt met de voorbereidingen van deze uitbreiding gestart. De verwachting is dat de units aan het einde van dit jaar klaar zijn.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft te maken met een hoge bezettingsdruk voor de opvang van asielzoekers en is in heel Nederland op zoek naar meer opvangplekken. Te weinig vergunninghouders kunnen op tijd verhuizen van een azc naar een reguliere woning ergens in Nederland. Tegelijkertijd is er nieuwe instroom.

Vanuit het Rijk is aan alle provincies gevraagd om te kijken naar nieuwe en bestaande locaties. Het COA heeft het College van de gemeente Coevorden gevraagd om tijdelijke uitbreiding van het maximum aantal bewoners in het azc in Aalden van 450 naar 500. Op het eigen terrein van het COA, kan het COA woonunits plaatsen waarin de 50 extra vluchtelingen worden opgevangen.

Daarvan zijn 20 plekken bestemd voor alleenstaande minderjarige asielzoekers. Voor deze groep is er aangepaste huisvesting en intensieve 24-uurs begeleiding. En ze gaan naar school. Het gaat om een periode van 2 jaar met optie voor nog een jaar verlenging. 

Komende zaterdag staat in Aalden een open huis gepland. Op deze dag openen AZC's in ons land hun deuren voor het publiek. 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel