.

.

 

.

Financiële steun voor cultuurmakers in Coevorden

Cultuurmakers ondervinden nog steeds de negatieve gevolgen van de coronacrisis.

Daarom geeft de gemeente Coevorden hen graag een steuntje in de rug. Zelfstandige professionele cultuurmakers die iets willen organiseren of ondernemen kunnen minimaal €500 en maximaal €5.000 subsidie aanvragen. In 2023 stelt de gemeente €80.000 beschikbaar.  

Wethouder Bea Meppelink: “De culturele sector heeft door alle coronamaatregelen een tijd lang niets kunnen organiseren. De kosten waren er wel maar de inkomsten niet. Uit gesprekken met cultureel ondernemers blijkt dat ze daarom nog steeds moeite hebben om activiteiten te organiseren. Met het geld dat wij nu beschikbaar stellen willen wij een financiële steun in de rug geven, zodat er weer mooie activiteiten op gang komen.” 

Professionele cultuurmakers
Het geld is bedoeld voor professionele cultuurmakers gevestigd of actief in de gemeente Coevorden. Dat zijn bijvoorbeeld zzp-ers die culturele of artistieke activiteiten organiseren op het gebied van beeldende kunst, muziek, dans, theater, literatuur, mode, vormgeving, nieuwe media en/of erfgoed. Ook kan de subsidie worden aangevraagd om te investeren in persoonlijke ontwikkeling zoals een cursus of vakgerichte opleiding. Aanvragen kan tot 1 juni 2023, de activiteit mag het hele jaar nog plaatsvinden. Het digitale aanvraagformulier staat op www.coevorden.nl/subsidies

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel