.

.

 

.

Vrijwilligers Dierenkampje blij met bijdrage uit Stimuleringsfonds

Hekwerk rond het dierenkampje kan nu worden vervangen. Het dierenkampje in Zweeloo kan een bedrag van 4.682 euro tegemoet zien uit het Stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden.

Dankzij deze bijdrage kan het hekwerk van het kampje aan de Hoofstraat worden vervangen. In het late voorjaar vroeg Dorpsbelangen Zweeloo de inwoners van Zweeloo om ideeën voor projecten die konden worden ingediend bij het Stimuleringsfonds van onze gemeente.

 

Ongenode gasten
De vrijwilligers van het dierenkampje in Zweeloo zijn daar op ingesprongen en hebben een plan ingediend voor vervanging van het hekwerk rond het kampje. Bij inspectie bleek namelijk dat er veel slechte plekken in het hekwerk zitten wat de kans op ongenode gasten zoals marters en vossen groot maakt.

Ter voorbereiding op de aanvraag werd een hovenier gevraagd om een offerte ter vervanging van de slechtste delen van het hekwerk. Na ontvangst van de offerte werd midden in de zomerperiode het plan geschreven en ingediend bij de gemeente. Tevens werd door een ambtenaar van de gemeente een mooi filmpje gemaakt over onze plannen. Een dergelijk filmpje werd van alle ingediende initiatieven gemaakt.

Totaal 150.000 euro te verdelen
In het stimuleringsfonds was dit jaar 150.000 euro te verdelen. Toen alle ingediende voorstellen werden opgeteld, bleek dat dit bedrag ruimschoots toereikend was, waardoor er geen stemronde hoefde plaats te vinden. Zo zou dit jaar niemand teleurgesteld worden, wat natuurlijk geweldig nieuws was. Alle voorstellen zijn door een deskundige jury bekeken en van tips voorzien. Naar aanleiding daarvan zullen de vrijwilligers wat initiatieven ontplooien om méér, maar vooral ook jongere vrijwilligers te werven.

Feestelijke bijeenkomst bij Wielens
Afgelopen donderdagavond werden door burgemeester Bert Bouwmeester tijdens een feestelijke bijeenkomst in restaurant Wielens in Noord-Sleen de brieven met daarin de toegezegde bedragen uitgereikt aan alle initiatiefnemers. De cheque voor het Dierenkampje bedroeg 4.682 euro.

De vrijwilligers van het Dierenkampje Zweeloo zijn ontzettend blij met de toekenning van dit bedrag. In de komende winterperiode zal het hekwerk vervangen worden, waarna men weer jaren vooruit kan.

Bijschrift foto: Dankzij een bijdrage uit het Stimuleringsfonds kan er een nieuw hekwerk rondom het dierenkampje worden gerealiseerd.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 november 2018

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel