.

.

 

.

De aoventuren van Binkie (deel 1)

Um te begunnen, za’k mij evenpies veurstellen. As ’t vrouwgien goed op mij te spreken is, hiet ik Binkie, mar as ze hellig op mij is, dan hiet ik opiens Bink met ongeveer drie oetroeptiekens.

De dierenbescharming hef mij in beslag nummen, argens boven in ’t Grönniger laand. Ik zat daor samen met drieënvieftig aandere honden in een boerenschuur.

’t Was ’n bar slecht leven ! Ik kreeg elke dag wal ’n pak op mien ribben en as der wat te vreten was, dan mussen wij der um vechten. Gelukkig kwam ik in ’t Zwarvershoes in Beilen terecht en daor hef ’t vrouwgien mij vorthaald. Ik was niet u man te zien, een lillijk zwart gevallegien, under de schurft en de staart tusken de poten. Mar ’t vrouwgien zee : ”Ik waog ’t erop” en ze nam mij met hen hoes. Vanof dat moment is mien leven veur honderd percent veraanderd. As mèensken zeden : ”Wat is dat veur ’n hondtien”, dan zee ze : ”Dat is zo mar ’n siepien, ’t is gien mark, mar ’t is wal de dikste schat van de wereld”. Ze hef mij hielemaol weer opkalefaterd en samen kuier wij der hielwat anof. De kommende tied kuj ien keer in de virtien dagen metgenieten van wat wij zoal beleeft underweg en smangs ok ’n beetien van wat oes verder zoal bezigholdt. Ik vertel en ’t vrouwgien schref ’t veur mij op. Ze is as ’t ware mien sikketaresse. Non, veul plezier der met en aj der niks an vindt, dat heur wij ’t wal. Woef !!!!!

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel