.

.

 

.

Mans Roebertsen : muzikant en verenigingsman in hart en nieren

De maandagavond. Mans Roebertsen kijkt er iedere week weer naar uit. Dan repeteert de 100-jarige muziekvereniging B.O.M. steevast in dorpshuis De Spil. Mans heeft sinds 1981, toen hij op aanraden van Hendrik Vos lid werd van het muziekkorps, nauwelijks verstek laten gaan. Muziek is inmiddels niet meer weg te denken uit het leven van de 52-jarige Aaldenaar. En lid worden van een muziekclub was in het gezin Roebertsen een logische stap, want de beide zoons Erik (25) en Arjan (22) speelden jarenlang met veel verve in de drumband van B.O.M. 'Het is bijzonder jammer dat de drumband een aantal jaren geleden is opgeheven, anders waren ze zeker nog lid geweest', weet Mans. En ook zijn vrouw Bea heeft een nauwe verbondenheid met muziek. Van 1980 tot 1986 gaf ze met veel toewijding les aan de majorette-afdeling van het Zweeler korps. 'Ik had ervaring bij twee muziekkorpsen in Hoogeveen, waar ik ook als tamboermaître heb gefungeerd. Zodoende kwam de vraag of ik bij B.O.M. leiding wilde geven aan de majorette-groep. Dat was een mooie uitdaging.'

 


Mans Roebertsen groeide op in Wachtum en meldde zich als jochie van amper tien jaar als lid van de muziekvereniging Ons Genoegen. Lid worden van het korps had volgens Mans in die tijd met name te maken met een stukje gemeenschapszin. 'Iedereen was trots op het korps en dus werd je automatisch lid. Het verenigingsleven was toen meer bruisend. Tegenwoordig is er zoveel meer en kiest men helaas niet meer per definitie voor de fanfare.'

Toen Roebertsen in 1980 naar Aalden verhuisde, hoorde daar bijna als vanzelfsprekend ook het lidmaatschap van de plaatselijke B.O.M. bij. 'Hendrik Vos heeft mij binnengehaald. Een man die decennia lang op veel fronten van grote betekenis is geweest voor het korps.' De fanfaremuziek roemt Mans om de veelzijdigheid. 'Marsen en koralen worden moeiteloos afgewisseld met bewerkingen van film- en popmuziek. Dat in combinatie met het gezamenlijk repeteren en de sfeer maakt het musiceren bij B.O.M. tot een schitterende hobby.' Mans speelt niet alleen al vele jaren bariton, maar hij toont zich ook een betrokken verenigingslid en helpt actief mee bij tal van acties om de kas van het muziekkorps te spekken.

Bijschrift foto: Muziek speelt een belangrijke rol in het gezin Roebertsen. Mans is al sinds 1981 aan de muziekvereniging B.O.M. verbonden en ook Bea en de beide zoons Erik (l) en Arjan (r) waren gruime tijd actief voor het Zweeler korps.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel