.

.

 

.

Jeugdboekenschrijfster uit Aalden maakt opnieuw prachtig boekwerk

Yvonne Brill presenteert 59e deel Bianca-serie

Met 'Bianca en Gypsy' verscheen medio september alweer het 59e deel van de populaire jeugdboekenreeks Bianca van schrijfster Yvonne Brill. De in Aalden woonachtige auteur kroop voor de 59e maal in de huid van Bianca. De hoofdrolspeler, een fanatieke en bedreven amazone, moet dit keer met haar vriendinnen nogal wat problemen zien te overwinnen. Het gloedvolle verhaal staat opnieuw garant voor flink wat leesplezier. In deel 59 wordt het knap onrustig op manege 'De Vriendschap' in Vries. Dat komt niet alleen door alle verbouwingen, maar vooral omdat Bianca en haar vriendinnen verzeild raken in een angstig avontuur, een ontvoering! Naast deel 59, die via de boekwinkel en de website www.biancaboek.nl verkrijgbaar is, is er overigens ook een speciale verjaardagskalender verschenen, met daarin dertien omslagen van de diverse Bianca boeken. Ook deze kalender kan men via de website bestellen.

 

 

 

 

Met de Bianca-reeks veroverde Yvonne Brill de harten van vele duizenden jonge en volwassen lezers.‘ Het eerste boek verscheen in 1978. Maar de boeken zijn volkomen tijdloos, want na dertig jaar zijn ze op geen enkele manier verouderd. Aan inspiratie nog steeds geen gebrek bij de 66-jarige jeugdboekenschrijfster. Meer dan 140 jeugd- en kinderboeken kwamen er inmiddels van haar hand. Bij elkaar opgeteld circuleren er wereldwijd meer dan 2.500.000 boeken van Yvonne Brill.

De hele Bianca-serie loopt volgens Yvonne prima. Belangstellenden kunnen één of meerdere series van de Bianca-reeks online bestellen. 'Sommige delen zijn al aan een herdruk toe en ook de website www.biancaboek.nl is uitermate populair. Binnenkort zal de site worden vernieuwd en zal er ook een forum verschijnen, waar tieners kunnen chatten en hun ideeën en recensies kwijt kunnen.' Bianca kent een trouwe schare aan fans. Meisjes van vroeger zijn ondertussen moeders geworden, die deze liefde doorgeven en voorlezen en met smart op nieuwe uitgaven van de populaire schrijfster wachten. Yvonne zegt: 'Tijdens de clinic van Anky van Grunsven, op het Masters Springen Zweeloo, zat ik naast een jonge onderwijzeres die al jaren fan is van de Bianca-serie. Ze vertelde dat haar oudste dochter straks ook de Bianca's gaat lezen. Het meisje is nu zeven. Dus de traditie wordt voortgezet. Weer een generatie die met Bianca kan dromen. Dat is toch prachtig!' Een fan uit het Brabantse Heeze schreef Yvonne dat ze is opgegroeid met Bianca. 'Op haar 9e verjaardag kreeg ze haar eerste Bianca-boek. Ze is inmiddels moeder van twee dochters en hoopt dat haar kinderen net zoveel plezier mogen beleven aan de boeken.' Midden volgend jaar komt er een speciale Bianca deel 60 op de markt. 'Daar zijn we al druk mee bezig, maar ik wil er nog niet al teveel over verklappen. Het wordt uiteraard weer een spannend en avontuurlijk verhaal.' Voor meer info: www.biancaboek.nl

Bijschrift foto: Yvonne Brill uit Aalden heeft de populaire jeugdboekenreeks Bianca opnieuw een vervolg gegeven. Deze week is deel 59 op de markt verschenen. Bovendien is er voor de lezers ook een fraaie verjaardagskalender beschikbaar.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel