.

.

 

.

Boerenhof kloppend hart van folkmuziek

De charme van het Folk veur Volk Festval (FVVF) is onmiskenbaar. De idyllische hof van de familie Schepers in Oud-Aalden was zaterdagavond als vanouds weer het kloppend hart van folkmuziek. Het publiek komt er niet alleen voor de muziek, maar vooral ook voor de sfeer. De 16e editie van het festival bood in de boerenhof van de familie Schepers weer een ruime waaier en diversiteit aan muziek. Sfeer ging samen met kwaliteit, met een knipoog naar de goed gezinde weergoden. Uiteraard heel wat waard voor dit openluchtfestival bij uitstek. Melodieuze muziek uit Nederland, Europa en de rest van de wereld kwam in een ongedwongen sfeer voorbij. Al direct bij de eerste optredens werd er vooraan bij het knusse podium gedanst.


Dat alles in een mooie ongerepte natuur tussen de kolossale eikenbomen. Twee paarden zijn ten tijde van het concert onverstoorbaar in een weiland aan het grazen. De bijenvolken zijn druk in de weer. Vogels geven in een diffuus zonnetje een meesterlijk openluchtconcert ten beste. En ondertussen geven alle topacts op een ruim podium het beste van zichzelf. De vaste bezoekers worden niet meer verrast, voor hen kent het festial na zestien jaar geen geheimen meer. Dit jaar waren te gast La Jolie Folie (dans en luistermuziek uit Frankrijk), Throat Wobbler Mangrove (Iers- en Nederlandse folkmuziek), Tangarine & Friends (Amerikaanse folk geïnspireerd door muziek van Simon & Garfunkel, Bob Dylan en The Beatles), Luc Vaesen (muzikale duizendpoot met prachtige melancholische en opzwepende pop/folk gecombineerd met pakkende teksten), Le Roi et mort (verrassende mengeling van vrolijk stemmende franse polka-punk en melodramatische chansons) en Circle J (aanstekelijke mix van stampende punk en folky meezingers). Het publiek was onder de indruk van de gedrevenheid en kracht die van het podium uitstraalde, want de bands wisten een voortreffelijke sound neer te zetten. Voor de kinderen was er vanaf 16.00 uur een leuk en afwisselend optreden van verhalenverteller Hans van Woerkom en percussionist Onno van Tongeren. Een groot compliment aan de organisatie en de vele vrijwilligers is zeker op zijn plaats.
Bijschrift foto: De liefhebbers konden zaterdagavond tijdens de 16e editie van het Folk veur Volk Festival weer volop genieten van een veelzijdig repertoire. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel