.

.

 

.

Ingrijpend onderhoud Jantina Helling-molen

De trouwe bezoekers zullen het ongetwijfeld hebben gemerkt : de Jantina Helling-molen staat door grootschalig onderhoud al een aantal weken in de ruststand. Medewerkers van molenbouwer Molema uit Heiligerlee zijn met groot materieel bezig om de molen te renoveren. Er wordt onderhoud aan de wieken gepleegd en de houten balken in de molen worden vervangen. Onze vakkundig molenaar Dennis Eefting verwacht dat de molen eind van deze maand weer volop in gebruik zal zijn. 'In ieder geval tijdens de boekenmarkt op zaterdag 31 juli.'

Vanwege de overlast is de molen op dit moment niet voor het publiek toegankelijk. De verkoop van meel, molenartikelen en het inleveren van boeken voor de traditionele boekenmarkt gaat zoveel mogelijk door. U kunt hierover in contact treden met Hanny Meek en Jan Hooge (telefoonnummers zijn bij de redactie bekend)

Bijschrift foto: De Jantina Helling-molen krijgt met nieuwe balken weer een stevig jasje. (Foto met dank aan Gerwin Tiems)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel