.

.

 

.

Zondag 17 januari a.s. in kerkje van Zweeloo

Optreden Doublet en Cello Ole!

ZWEELOO - Zondag 17 januari a.s. geeft het vocaal-ensemble Doublet samen met het cello-ensemble Cello Ole! een concert in de Hervormde kerk van Zweeloo. Het ensemble Doublet is ontstaan na een leerlingavond van Els Liebregt, zangdocente van het Scala Centrum voor de Kunsten in Meppel. Zij had voor deze gelegenheid een ensemble samengesteld uit getalenteerde leerlingen met de nodige koorervaring.

Het samenzingen beviel de deelnemers zo goed dat ze in 1995 besloten samen als gemengd dubbelkwartet verder te gaan. Het ensemble legt zich toe op de uitvoering van kleine koorwerken uit diverse stijlperioden: zowel wereldlijk als religieus, van de vroege middeleeuwen tot de hedendaagse componisten, van klassiek tot pop en barbershops. De meeste werken worden a capella gezongen. Naast het gezamelijk zingen wordt er tijdens een concert ook solistisch en in duetvorm gezongen.

Het cello-ensemble Cello Ole! staat onder leiding van Wilma van der Wardt, docerend en uitvoerend musicus cello en gamba. Bij de verschillende onderdelen van het programma is de stemverdeling wisselend, waardoor de cellisten ieder en leidende dan wel een begeleidende rol hebben. De meeste leerlingen hebben al regelmatig deelgenomen aan het Haydn Muziek Festival en het Prinses Christina Concours. Naast de twee jaarlijkse cello-uitvoeringen, treedt het ensemble ook op bij andere gelegenheden, zoals Wintercity Groningen en in de Hortus te Haren. Het concert, dat wordt georganiseerd door Sweel Cultureel, begint om 15.00 uur en de entree bedraagt 10 euro. Voor meer info: www.sweelcultureel.nl

Bijschrift foto: Het cello-ensemble Cello Ole! geeft zondag 17 januari a.s. samen met vocaal-ensemble Doublet een concert in de Hervormde kerk van Zweeloo. (Eigen foto)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel