.

.

 

.

Cultuurpad gemeente Coevorden: een wandelpad van zo’n 200 km langs alle kernen

Pad-in-de-kijker weekend, Dorp-in-de-kijker. In het weekend van 10 en 11 september 2022 staat het traject Oosterhesselen-Benneveld-Aalden-Zweeloo in de kijker.

Een aantal inwoners van Aalden en Zweeloo vinden het belangrijk om hun dorpen in de kijker te zetten. Het is de bedoeling dat we dan aandacht aan kunst, cultuur, historie en sport geven m.b.t. onze dorpen.Je kunt hierbij denken aan kunst in de meest brede zin van het woord: bv exposities, ateliers, zang, muziek, schrijven.

Bij cultuur bijvoorbeeld aan toneel, verhalen vertellen, muziek.

Bij historie bijvoorbeeld aandacht aan de historische objecten en verhalen.

Bij sport bijvoorbeeld aan de sportactiviteiten in de dorpen zoals paardrijden, zwemmen, voetballen, tennissen, koersbal.

Er staan al een paar activiteiten gepland in het weekend van 10 en 11 september in Aalden en Zweeloo.

-  Jaarlijkse schildersdag op zaterdag.
-  Open monumentendag op zaterdag en zondag.
-  Expositie in de kerk: Different Walls and Landscapes” Waaronder “project 1296”.
-  Orgelconcert in de kerk.
-  Activiteiten voor kinderen.
-  Schrijverscollectief AZ presenteert zich.

Er wordt een plattegrond gemaakt waarop alle activiteiten staan aangegeven, zodat het voor bezoekers overzichtelijk wordt.

Op deze dagen willen we bezoekers maar ook inwoners van de dorpen kennis laten maken met activiteiten in Aalden en Zweeloo. Hierbij kun je denken aan open repetities, openbare lessen, voorstellingen. Natuurlijk kan men zich ook op een andere manier presenteren en eventueel nieuwe leden “winnen”.

We vinden het fijn wanneer je ideeën als vereniging of individu hebt en deze met ons wilt delen. We vermelden ze dan op de plattegrond. Je kunt contact opnemen met:

Irene Visser, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tel 0613088317
Anne Tromp, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tel 0591 371704
Mientje Harmsen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tel 0591-371634

Oes Eig'n Kraantien d.d. 29 maart 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel