.

.

 

.

Boekenmarkt in winkelpand Aelderstraat 44

De jaarlijkse boekenmarkt van Dorpsbelangen Aalden en Zwembad Zweeloo krijgt dit jaar een meerdaags karakter.

De komende woensdagen en zaterdagen - in de maand mei - kunnen boekenliefhebbers in het voormalig winkelpand aan de Aelderstraat 44 hun hart ophalen. De opbrengst van de boekenmarkt komt ten goede aan het zwembad in Zweeloo.

Snel handelen
Voor Dorpsbelangen Aalden en Zwembad Zweeloo was het even snel handelen. “We werden begin vorige week geattendeerd op het feit dat er bij het Boekenpunt in Westerbork ruimte vrij moest worden gemaakt voor opvang voor Oekraïners. We kregen in een keer 195 volle dozen min of meer in de schoot geworpen. Alleen was er wel een acute vraag: hoe kom je in zo’n korte tijd aan een geschikte locatie? Dit alles heb ik samen met Monique Jonkman opgepakt”, vertelt Mini van der Kooi namens de organisatie.

Gezienus Weggen
Een belletje naar Gezienus Weggen bleek voldoende. "Dorpsbelangen Aalden en Zwembad Zweeloo zijn heel blij dat Gezienus geheel belangeloos ons per direct tijdelijk onderdak heeft geboden in het voormalig winkelpand aan de Aelderstraat. Op deze manier kunnen we de komende zaterdagen een tweedehands boekenmarkt organiseren. Dit is een perfecte oplossing, naast opslagruimte is dit natuurlijk ook een ideaal verkooppunt", vertellen Mini en Monique, die er verder aan toevoegen dat de geplande boekenmarkt in juni komt te vervallen.

Vele handen maken licht werk
Mini en Monique maken een groot compliment aan de vrijwilligers die voor dag en dauw de boeken hebben overgeplaatst van Westerbork naar Aalden. "Een grote operatie om 195 dozen te verhuizen, maar vele handen maken licht werk. Geweldig dat iedereen zo enthousiast heeft gereageerd op ons verzoek. Het was allemaal heel vlot geregeld.”  

Enorm aanbod
Mini en Monique zijn ook zelf literatuurliefhebber en blijven zich verbazen over het enorme aanbod. 'Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is over geschreven. Dat fascineert ons en het doet je iedere keer weer verwonderen: dat is er ook nog. Je raakt niet snel uitgekeken en ondanks het enorme assortiment hebben we nog lang niet alles gezien,” Bijzondere uitgaven
Op jacht naar bijzondere uitgaven, eerste drukken of gewoon een mooi of spannend boek? Het is er allemaal: boeken over bijvoorbeeld fotografie en kunst, poëzie en literatuur, techniek, geschiedenis, religie, planten en bloemen, science fiction, kinderboeken en reisboeken." Mini benadrukt dat boeken nog steeds kunnen worden ingeleverd bij de bekende inleverpunten. Dat kan ook iedere woensdag (14.00 tot 16.00 uur) en zaterdag in mei (10.00 tot 16.00 uur) bij het winkelpand aan de Aelderstraat 44. Mini van der Kooi (links) en Monique Jonkman-Koolen blijven zich met de groep vrijwilligers verbazen over het aanbod van tweedehandsboeken. (Foto: Shelly Jonkman)
Oes Eigen Kraantien d.d. 3 mei 2022
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel