.

.

 

.

Openluchtspel Zweeloo helemaal klaar voor seizoen 2022

Het Openluchtspel Zweeloo staat in de startblokken voor een nieuw en veelbelovend seizoen. Al vanaf begin april is een enthousiaste groep spelers weer begonnen met repeteren.

Het laatste Openluchtspel dateert al weer van 2019, maar in 2022 zal er toch echt weer een Openluchtspel gespeeld worden. “De afgelopen twee jaar zijn door de coronapandemie geen opvoeringen geweest, maar we hebben er allemaal weer ongelofelijk veel zin aan”, laat Elly Heidemans namens de organisatie weten.

Datums
Dit jaar zal het blijspel ’t Is Bingo” op de camping worden gespeeld, dat geschreven is door Evelien Evers/ De datums kunt u alvast in uw agenda noteren, dit zijn 8 en 9 juli, 27 augustus en uitwijkavond 2 september aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn te koop bij de kassa. Reserveren is niet nodig.  “We kunnen niet wachten de bezoekers in ons knusse  openluchttheater te ontvangen”.

Verbeteringen 
Het afgelopen jaar is benut om weer verbeteringen door te voeren, De unit bij de ingang werd een enthousiaste groep van meer dan tien vrijwilligers van binnen en buiten flink opgeknapt. Door hun enorme inzet en toewijding, is de unit weer een stuk mooier. Wij zijn deze vrijwilligers ontzettend dankbaar."

Vele handige handen maakten van een ‘keet’ een mooi afgetimmerd gebouw. Binnen te gebruiken voor de vergaderingen, de begin-oefenavonden, de plek voor omkleden en schminken en de pauzevoorbereidingen. Buiten werd voor de komende voorstellingen de ‘pauze-logistiek’ verbeterd: er werd een vaste afkapping aan de unit gebouwd. En dus niet meer op- en afbouwen van het gedeelte waar koffie, drinken, de overbekende gevulde koek én de wijd en zijd bekende ‘warme worst in de 2e pauze’ te verkrijgen zijn.

De modernisering kon financieel mede mogelijk worden gemaakt door bijdrages uit de Dorpsbudgetten van Zweeloo en Aalden, RABO-clubsupport, het VTRB-fonds en Sweel Cultureel.

Het blijspel ‘t is Bingo op de Camping
Het stuk gaat over Jos Bergervoet die tegen wil en dank mee moet naar de camping, Jos vindt het geen kamperen maar kramperen. Dat laat hij dan ook goed merken. Hij moppert op alles en iedereen. Hij had liever in een hotel gezeten. Ook de buren vindt hij drie keer niks. Wie neemt er nu een cavia mee op vakantie! En het bezoek wordt ook al niet op prijs gesteld. Een man met een grote mond maar uiteindelijk toch een man met een klein hart.

 

Alida Eising, Karen Askes, Mark Holman, Marianne Kregel, Gerrit Haddering, Albert Hilbrands, Marcel Bleijleven, Aaltje Bos en Ine van der Spoel.  (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Spelersgroep:
Jos Bergervoet:              Marcel Bleijleven
Ina Bergervoet:               Karen Askes
Janneke Gotink:             Marianne Kregel
Wilfred Gotink:                Gerrit Haddering
Rika Kleinsma:                Aaltje Bos
Gerard Kleinsma:            Albert Hilbrands
Cor Bruil:                         Mark Holman
Dienke Bruil:                   Alida Eising
Souffleur:                        Annie Holman
Regie:                             Ine van der Spoel

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel