.

.

 

.

Jos Govaarts presenteert ‘De Jongen die Wilde Deugen’

Derde roman in drie jaar van auteur uit Zweeloo. Onder grote publieke belangstelling presenteerde Jos Govaarts afgelopen vrijdagmiddag zijn roman ‘De Jongen die Wilde Deugen’.

In de prachtige, sfeervolle omgeving van herberg ‘de Aelderstroom’ in Zweeloo vond de presentatie van Jos zijn derde roman plaats. Zijn debuutroman ‘Krassels’ werd in 2019 uitgegeven en een jaar later gevolgd door ‘de Man met de Rieten Reiskoffer’.

Schrijverschap is passie
Leading Lady Yolande Karsten opende de middag met een warm welkom voor alle belangstellenden en lovende woorden richting Jos. Hij was tot zijn pensionering bedrijfsarts en coach, maar begon daarna met veel passie aan zijn schrijverschap.

Sleenerzand
Na de openingswoorden van Yolande was het woord aan Jos. Hij las het publiek een stukje uit zijn boek voor, waarbij Jos zijn toehoorders uitnodigde te ontdekken waar het geschreven stukje ergens in onze directe omgeving was… Voor velen herkenbaar als omgeving Sleenerzand!

Eerste exemplaar voor Roelie Lubbers 
Vervolgens gaf Yolande het woord aan Jos. Hij bood Roelie Lubbers het eerste exemplaar van  ‘De Jongen die Wilde Deugen’. Lubbers is de stuwende kracht van Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe 2022, met als thema ‘Verbonden in Verhalen’. Ze beschouwde het als een hele eer het eerste exemplaar van het boek te mogen ontvangen.

Drie jaar voorbereidingstijd
Tijdens het afsluitende gedeelte van de presentatie las de auteur uit Zweeloo nog een bladzijde uit zijn boek voor en daarna gaf Yolande het publiek de gelegenheid vragen aan Jos te stellen, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Daardoor kwamen we onder meer te weten dat Jos zeker drie jaar aan voorbereiding en schrijven van dit boek heeft besteed en dat hij ook al weer broedt op een nieuw boek….!

Na dankzegging aan de aanwezigen voor hun belangstelling kon men een gesigneerd exemplaar aanschaffen en daarna thuis genieten van een heerlijk boek geschreven door een dorpsgenoot.
Voor wie er niet bij was, is het boek natuurlijk te verkrijgen in de boekenwinkel!

Jos signeert zijn roman op 2 juli in de Readshop Coevorden (van 14.00-16.00u) en op 16 juli bij Boekhandel Van der Velde in Assen (eveneens van 14.00 tot 16.00u).
Foto’s: Jansje Brands

Oes Eig'n Kraantien

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel