.

.

 

.

Een droom krijgt vorm aan de Brinken in Meppen

De beeldentuin van Agnes is altijd open voor iedereen. In Meppen krijgt een droom vorm. In de achtertuin van Agnes en Jan Tienstra.

In praktische, technische en creatieve samenwerking groeit daar in het voormalige paardenweiland aan de Brinken 1B de droom van een beeldentuin. Toen Agnes en Jan besloten te vertrekken uit hun boerderij met theeschenkerij, zochten zij eerst buiten Meppen. Maar uiteindelijk kwamen zij naast hun voormalige woning terecht.
En achter hun nieuwe ‘schuurwoning’ ontstaat een beeldentuin. Agnes realiseert zo weer een droom: haar sculpturen, in velerlei uitvoeringen, vormen en maten ten toon stellen.

Altijd bezig
Dat Agnes tot nu toe nooit ophoudt met bezig zijn en plannen maken, dat komt ter sprake in het gesprek. “Maar er gebeuren ook wel niet-zelfbedachte dingen. Zoals het verzoek om docent te worden bij “ArtPartout’ in de Emmer vestiging van deze Academie voor Realistische Schilderkunst.”

"...loop maar links van het huis naar achteren...."
En wat haar beeldentuin betreft droomt ze over muziekuitvoeringen, met hapjes en drankjes. “Maar dat is echt toekomstmuziek hoor! Voor nu hoop ik dat mensen komen kijken. Loop maar links van het huis naar achteren. Ben ik thuis, dan kom ik wel naar je toe voor een praatje. En misschien wil men het atelier ook zien… Maar weet: ook al zijn we er niet: de beeldentuin is altijd open voor iedereen.”

In het voormalige paardenweiland aan de Brinken in Meppen maakt Agnes Tienstra de droom van een beeldentuin waar. ( Foto: Monique Jonkman – Koolen)

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel