.

.

 

.

Overdekte boekenmarkt ten bate Zwembad levert ruim € 4.000 op

Afgelopen donderdag heeft het Zwembad Zweeloo een cheque ontvangen ter waarde van 4.095,35 euro.

Deze cheque - de opbrengst van de boekenmarkt 2022 - werd namens de Aeldermeent overhandigd door Mini van der Kooi en Monique Jonkman-Koolen.

Vanuit de Aeldermeent hebben Mini en Monique het initiatief genomen om een overdekte boekenmarkt te organiseren met de bedoeling dat de opbrengst ten goede zou komen aan het Zwembad Zweeloo. De boekenmarkt was geopend van eind april tot eind 24 september.

Vanuit Westerbork kwamen er 195 dozen boeken binnen. Om deze te kunnen herbergen heeft Gezienus Weggen het pand aan de Aelderstraat 44 beschikbaar gesteld. Kunst-/kerstmarkt Wezup leende tafels en schagen en de markt kon van start gaan. Ook vanuit het dorp kwamen er boeken e.d. binnen. Meerdere mensen zorgden voor verder interieur en een schare vrijwilligers was bereid om er een ochtend en/of middag te zitten om te verkopen. Hoe een dorp groot kan zijn!

Burgemeester Renze Bergsma heeft de allerlaatste verkoopdag geopend en heeft ook even rondgekeken. Als presentje kreeg hij het boek “Het verborgen pad” wat in het kader van Coevorden Culturele gemeente is geschreven.

 Initiatiefnemers Monique Jonkman-Koolen en Mini van der Kooi overhandigden afgelopen donderdag een cheque ter waarde van ruim 4.000 euro aan Jan Seubring, penningmeester van Zwembad Zweeloo. (Foto's: Jeannette Hachmang)

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel