.

.

 

.

Wat staat deze week op terrein van voormalig Auto Mekkes?

De vernieuwde Classic Express om klassieke muziek naar leerlingen in Aalden te brengen.

Op 13 en 14 oktober staat de Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours, in Aalden. Daar geven jonge prijswinnaars van het Prinses Christina Concours concerten voor leerlingen van De Schutse, De Smeltkroes en De Anwende.

De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal van 14 meter lang en 7 meter breed. Het Prinses Christina Concours laat met de rijdende concertzaal (de enige ter wereld!) kinderen kennismaken met klassieke muziek. Prijswinnaars van het Prinses Christina Concours treden in de Classic Express op voor basisschoolleerlingen.
Tijdens het concertprogramma van ongeveer drie kwartier hoeven de leerlingen niet alleen te luisteren. Ze mogen zelf ook vragen stellen aan de prijswinnaars en kunnen muziekinstrumenten uitproberen.

Zo gaan twee groepen van De Anwende op donderdagochtend naar deze wel zeer bijzondere truck.
In de middag is het tijd voor een groep van De Smeltkroes en de tweede groep mag op vrijdagmiddag. Voor De Schutse zijn er vrijdagochtend twee concerten.

Zes keer dus klassieke muziek in deze bijzondere concertzaal, waarvan volgende week verslag gedaan zal worden in OEK.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel