.

.

 

.

Leerlingen basisscholen spitsen oren in rijdende concertzaal en ontdekken de magie van muziek

Meeklappen, ontroerd raken of totaal verbluft zijn: leerlingen van De Schutse, De Anwende en De Smeltkroes ontdekten afgelopen week de magie van (klassieke) muziek in de Classic Express.

Deze uitschuifbare muziektrailer is de eerste rijdende concertzaal ter wereld en bracht een bezoek aan Aalden. De leerlingen beluisterden klassieke muziek in een gevoelvolle, intieme sfeer en met een prachtige akoestiek.

Jonge musici, prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, namen de leerlingen moeiteloos mee in dit muziekgenre. Net als de inmiddels meer dan 130.000 leeftijdsgenoten stapten ze even in een compleet andere wereld, waarmee ze anders misschien nooit kennis gemaakt zouden hebben.

De Classic Express – die geparkeerd stond op het voormalig terrein van Auto Mekkes - werd afgelopen week uitgeschoven tot een heuse concertzaal. Binnen stonden zitjes voor de kinderen en er was een klein podium voor de jonge muzikanten en presentator.

De kinderen kwamen binnen in een lichte en rustige ruimte: tijd voor iets heel anders, voor mooie muziek. De speciale lichten en videobeelden versterkten de werking van muziek. Alle klank en geluid in de rijdende concertzaal wordt gereguleerd met een elektro-akoestisch systeem, dat zelfs de akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw kan nabootsen.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel