.

.

 

.

Een bijzonder kerstconcert in kerk Sleen, met Oekraïense gasten

Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld organiseert op 20 december om 20.00 uur een bijzonder concert in de dorpskerk van Sleen.

Met voorzitter Thomas Hendriksen uit Zweeloo en penningmeester Hans Hordijk uit Aalden blikken we vooruit op dit speciale concert. “Stel je eens voor! In de kersttijd kun je niet thuis kerstmis vieren. Wij voelen ons bevoorrecht dat we het hier goed hebben. En daarom willen we graag dit prachtige concert delen met gevluchte mensen.”


Het concert is volgens Thomas en Hans in alle opzichten speciaal.
“Ja, vooral vanwege de bijzondere ingrediënten. We hebben een landelijk bekende organist die improviseert op bekende kerstmuziek. Daarnaast een zeer goed vrouwenkoor, Nova uit Groningen. De overal in Drenthe bekende Harm Dijkstra vertelt een verhaal. We hebben contacten met coördinatoren van Oekraïense vluchtelingen en dat heeft ertoe geleid dat we ook Oekraïense inbreng hebben: een verhaal, pianospel en in de pauze een Oekraïens hapje.”


Deze Oekraïense samenwerking is direct gerelateerd aan het feit dat in het Zuidenveldgebied, waaronder Gees, Sleen en Coevorden, Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. “Mensen die vanwege de vreselijke oorlogsdreiging en oorlogshandelingen hun vaderland hebben moeten ontvluchten. Stel je eens voor! In de kersttijd kun je niet thuis kerstmis vieren. Wij voelen ons bevoorrecht dat we het hier goed hebben. En daarom willen we graag dit prachtige concert delen met gevluchte mensen. De Oekraïense vluchtelingen hebben dan ook gratis toegang tot het concert en we regelen het vervoer vanaf de opvanglocatie in Coevorden.”

Sterke band met de regio: verbinding maken met cultuur en landschap
Thomas Hendriksen en Hans Hordijk hebben sinds hun verhuizing naar Zuidoost-Drenthe een sterke band met de regio en dragen de Stichting Culturele dorpen Zuidenveld dan ook een warm hart toe. “Vrijwel alle bestuursleden van SCDZ wonen in deze omgeving. Van oorsprong komen we uit West-Nederland en hebben met veel plezier de drukte ingeruild voor het prachtige, ruime Drentse platteland. Het klinkt misschien wat raar, maar we hebben altijd voor ogen gehad een verbinding te maken met cultuur en dit prachtige landschap.”

Sinds het korte bestaan van SCDZ (2019) heeft de stichting al verschillende activiteiten georganiseerd. “Natuurlijk hebben we last gehad van corona, maar desondanks organiseerden we een Mattheüs Passion in Coevorden, organist Peter Siebesma en drie vocalisten die muziek van Ede Staal speelden in Emmen, en dit voorjaar speciale passiemuziek ‘A German Passion’ in Sleen. Voor volgend jaar hebben we weer enkele interessante dingen op stapel staan.”

Thomas en Hans zijn blij met de ruimhartige medewerking van onder meer de gemeente Coevorden, en een rijschool die zorgdraagt voor het vervoer van de vluchtelingen. En vergeet niet ons comité van aanbeveling met Jaap Ruiter, Gertjan Zuur en Jan Kruimink. Het concert op 20 december zou wel eens heel speciaal kunnen worden, nee, het wordt een heel speciale gebeurtenis!”

Met organist Eeuwe Zijlstra, vrouwenkoor Nova, verhalenverteller Harm Dijkstra.
Dinsdag 20 december om 20.00 uur in de Dorpskerk te Sleen.
Kaarten à € 15,- (incl. pauzeconsumptie) te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel