.

.

 

.

Carbid schieten Zweeloo gaat dit jaar weer door

... inclusief de Sweeler Carbid Academy! In Zweeloo wordt op oudejaarsdag voor de achtste keer de Sweeler Carbid Academy gehouden.

Het instituut is in 2012 opgezet om de jeugd uit de Zweeler dorpen op veilige en verantwoorde wijze carbid te laten schieten.

Zaterdag om stipt 11.00 uur
De Carbid Academy begint zaterdagochtend aan de Hoofdstraat om 11.00 uur en daar is voor de jeugd volop gelegenheid  om tijdens  een uur durend programma de fijne kneepjes van het carbid schieten onder de knie te krijgen. Met aanvullend een versnapering en iets te drinken, want drinken hoort volgens een lange traditie bij carbid schieten.
Opgave is niet nodig gewoon; vrije inloop en uiteraard is de deelname gratis.

Zelf meenemen:
- Verfblik met een gaatje in de bodem.
- Gasaansteker met lange hals.
- Spuitfles waar water in kan.

Zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur knallen de grote carbidbussen
Om 13:00 uur worden de grote carbid bussen van stal gehaald en dat alles uiteraard onder het genot van een drankje!

Verbondenheid
Het carbidschieten is in 2014 als vijftigste traditie op de nationale erfgoedlijst geplaatst. “Deze status, zo zeggen de organisatoren, is een belangrijk middel om de mensen te helpen deze traditie door te geven aan de toekomst. Het carbidschieten is een perfect voorbeeld van levend erfgoed. Dit zorgt voor een gevoel van verbondenheid en trots en een band met het verleden.”

Mark Holman uit Aalden is één van de ervaren instructeurs van de Sweeler Carbid Academy. (Archieffoto: Ruud Janse Fotografie)

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel