.

.

 

.

In de Zweeler dorpen werd flink geknald tijdens oudejaarsdag

Weer of geen weer ... het is een onwrikbare traditie: op oudejaarsdag komen de melkbussen uit de Zweeler schuren en wordt er volle bak carbid geknald.

Het was in de stromende regen weliswaar niet de meest sfeervolle aanloop naar het nieuwe jaar, zo rondom een partytent maar dat kon de fanatieke carbidteams uit de voormalige gemeente Zweeloo een worst wezen, want de bussen knalden als vanouds en de vreugdevuren trotseerden de nattigheid!

Met speciale aandacht voor de Sweeler Carbid Academy, omdat die de jeugd het plezier van het carbid schieten bijbrengen. Onder toeziend oog werd er zaterdag aan veiligheid en techniek gewerkt.

Op het terrein naast de tennisbaan zat de stemming er - mede onder aanvoering van zanger Henk Jan Tangenberg - er ook weer goed in.


Ook het traditionele carbidfeest in Meppen
trok - na twee jaar afwezigheid - weer veel bekijks. Onderhand uitgegroeid tot een heus dorpsfeest.

Het begon in 2004 met een klein groepje en met twintig melkbussen, maar nu kwamen er over de gehele dag honderden bezoekers op het spektakel van negentig knallende melkbussen af.

 

 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel