.

.

 

.

CCR-Revivalband laat oude tijden herleven in kerk van Aalden

Gitarist Leo Coopmans uit Aalden geniet van optreden op eigen bodem.

Leo Coopmans stond in voorprogramma’s met artiesten en bands als Mariska Veres The Sweet, Mud, The Hollies, The Animals, Alan Clark en George Baker. Een indrukwekkend lijstje. Vrijdagavond was de gerenommeerde 51-jarige gitarist uit Aalden met zijn band CCR-Revival in de kerk van Aalden te bewonderen. Op loopafstand van zijn huis.

Gitarist Leo Coopmans uit Aalden genoot met volle teugen van het optreden op eigen bodem.
(
Foto: Roelie Coopmans)

”Een bijzonder gevoel om in 'eigen huis' en voor eigen publiek op te treden. Dat was écht leuk”, zegt Coopmans, die links vooraan op de bühne voor een 200-koppig publiek zijn niet geringe muzikale kunsten vertoonde.

Functioneel, maar ook met zoveel passie 
Op het podium in de kerk van Aalden staat Leo Coopmans vrijdagavond echt zijn mannetje en leefde zich heerlijk uit. Hij speelt zoals altijd functioneel, maar ook met zoveel passie. Dat liet de band in een sfeervolle entourage - en dankzij de mooie akoestiek van de kerk - als geheel schitteren.

Inspiratie Creedence Clearwater Revival
De naam CCR verraadt meteen al waar de CCR-Revivalband band zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. Dat is namelijk de eind jaren zestig / begin jaren zeventig enorm populaire Amerikaanse formatie Creedence Clearwater Revival. Het is alweer ruim 50 jaar geleden dat er een einde kwam aan het bestaan van Creedence Clearwater Revival. De band schreef in een korte tijd een reeks onverwoestbare klassiekers op haar naam. Bad moon rising, Proud Mary en Who’ll stop the rain. Deze klassiekers staan bij jong en oud in het muzikale geheugen gegrift.

Mix een van rock & roll, country & western en rhytm & blues
De CCR-Revivalband van Leo Coopmans vertelt het complete verhaal van CCR. Het enthousiaste publiek werd vrijdagavond meegenomen op een muzikale reis, met een mix een van rock & roll, country & western en rhytm & blues. Voor de liefhebbers, de fans van vroeger en nu, een onvergetelijke avond vol met alle hits van CCR en John Fogerty.

De CCR-Revivalband gaf vrijdagavond een spetterend concert in de kerk van Aalden. Met de uitstekend debuterende nieuwe drummer Maurice Vos. (Foto: Roelie Coopmans)

Oes Eig'n Kraantien 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel