.

.

 

.

Wijna Booij uit Aalden exposeert tijdens 65e editie Zweeler Palet

Het Zweeler Palet organiseert van 17 februari tot en met 12 maart haar 65ste expositie in de kerk van Zweeloo.

Twee kunstenaars zullen hun werk exposeren, te weten: Wijna Booij uit Aalden met schilderijen en Helma van de Water uit Smilde met keramiek.

Wijna Booij
Schilderen is haar passie en dat doet ze dan ook al een groot deel van haar leven. Op de
Volksuniversiteit in Velsen leerde zij de basisbegrippen. Daarna volgden nog vele cursussen en
workshops. Aanvankelijk werkte zij vooral figuratief en gebruikte zij olieverf. Later ging zij over op acrylverf en werd haar werk groter en abstracter. Dat gaf veel meer vrijheid. Vooral de natuur is voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie, hetgeen je in al haar werken terugvindt, al dan niet geabstraheerd.

Wijna Booij toont haar schilderijen tijdens de 65e editie van het Zweeler Palet.

Helma van de Water
Zij heeft in Gouda de Nederlandse Keramiekopleiding gevolgd. Zij gebruikt van oudsher de
ambachtelijke techniek van het draaien, waarna zij, afhankelijk van het object, ook assemblages maakt. Haar laatste objecten zijn ontstaan uit een zoektocht naar nieuwe vormgeving. Haar kenmerkende decoratie ontstaat vanuit een intuïtieve lijnvoering, geometrisch, waarbij kleuren mede bepalend zijn voor het beeld. Zij wil met haar werk een zintuiglijk beleven oproepen bij de bezoeker. Haar inspiratie komt onder andere uit de Art Deco.


Bezoektijden expositie
De openingsavond zal plaatsvinden op vrijdag 17 februari, aanvang 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Daarna is de expositie te bezoeken op: zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom op zowel de openingsavond als de openingsmiddagen van de expositie.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel