.

.

 

.

Paasvuren in Zweeler dorpen gaan 9 en 10 april toch in de hens!

De fanatieke bultstapelaars uit de Zweeler dorpen kunnen tijdens de komende Paasdagen toch een feestje vieren bij de paasbulten.

Gemeente Coevorden ziet 2023 als overgangsjaar. Aanvankelijk was er onzekerheid of het paasvuur dit jaar kon plaatsvinden. Afgelopen woensdag kwam er witte rook. "Wij hebben voor alle acht ingediende aanvragen een stikstofberekening laten doen en op basis daarvan besloten dat het paasvuur door kan gaan", legt een woordvoerder van de gemeente uit. "We zien dit jaar echt als een overgangsjaar. We gaan in 2024 aan de hand van de berekeningen met de organisatoren om tafel om te kijken hoe we het paasvuur volgend jaar door kunnen laten gaan."
De gemeente Coevorden blijft bij het uitgangspunt dat we de prachtige traditie van de paasvuren in stand willen houden.

Aalden-Zweeloo
Zondag 9 april (1e Paasdag) zal de gezamenlijke paasbult van Aalden-Zweeloo om 19.30 uur worden aangestoken. Leden van de jeugdSooSweel zorgen voor een drankje en gezelligheid!

Benneveld
In Benneveld zal het paasvuur aan de Westersteeg op 2e Paasdag om 20.00 uur worden ontstoken. De bewoners brachten de afgelopen weken al het nodige snoeihout naar de Bennevelder paasbult. 

Wezup
Ook in Wezup wordt het folkloristisch feest in ere gehouden. Aan de Koestukkenweg zal 1e Paasdag bij zonsondergang het paasvuur in de hens worden gezet. 

Meppen
Meppen blijft ook dit jaar bepaald niet verstoken van een paasvuur. Op  2e Paasdag zal de Mepper jeugd om 19.30 uur de bult aan de Kampdijk, tegenover de Bronzen Emmer, in vuur en vlam zetten. De afgelopen weken groeide de brandstapel voor het paasvuur gestaag naar een grote omvang. Inwoners brachten volgens Albert Kuipers van de Boermarke Meppen al vele kuubs snoeihout naar de Kampdijk, waar het paasvuur al vele tientallen jaren wordt gehouden.
Het paasvuur in Meppen is een gezamenlijk initiatief van De Lange Möpper, Twientiesveen en de Boermarke Meppen. “Het paasvuur dragen we een warm hart toe en vinden dat het niet verloren mag gaan.”

En nog een nabrander ... van rivaliteit tussen de dorpen is geen sprake. Dus de hoogte van de brandstapel is in de Zweeler dorpen geen onderwerp. Het gaat om de gezelligheid en het voorzetten van een traditie! 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel